Ξεκινά διάλογος για τα αιτήματα των οδηγών στις ψηφιακές πλατφόρμες

297

Αποτέλεσμα έφερε ο αγώνας των οδηγών στη ψηφιακή πλατφόρμα Wolt αφού μετά από εννέα μέρες απεργίας, σήμερα αποφασίστηκε η έναρξη διαλόγου με τη συμβολή του Υπουργείου Εργασίας. Ενόψει του επικείμενου διαλόγου οι οδηγοί αποφάσισαν ομόφωνα σε Γενική τους Συνέλευση να λήξουν την απεργία και να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Η έναρξη του διαλόγου για συζήτηση των αιτημάτων των εργαζομένων αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων όπου για πρώτη φορά κάθισαν στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι Συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ που τους εκπροσωπούν, η ψηφιακή πλατφόρμα Wolt και οι ατζέντηδες που παρουσιάζονται ως οι κατά νόμο εργοδότες.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η συμφωνία για έναρξη διαλόγου εντός των επόμενων δέκα ημερών θα αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην εταιρεία Wolt αλλά και τους οδηγούς των υπόλοιπων ψηφιακών πλατφόρμων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Οι Συντεχνίες ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας υπό την προεδρία του Αν. Γενικού Διευθυντή Άντυ Αποστόλου, για το θέμα των οδηγών που διανέμουν παραγγελίες για τις ψηφιακές πλατφόρμες. 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και εκπρόσωποι της εργοδοτικής πλευράς. Αποφασίστηκε η έναρξη θεσμοθετημένου διαλόγου με χρονοδιάγραμμα για την οριστική επίλυση του προβλήματος, με στόχο τη ρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου.

Ενόψει της έναρξης του διαλόγου, οι απεργοί αποφάσισαν ομόφωνα σε Γενική Συνέλευση τη λήξη της απεργίας.»