Παραδόθηκε στην Υπουργό Εργασίας ο Κώδικας αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης

408

Παραδόθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου στην Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ο Kώδικας Αντιμετώπισης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και στον ιδιωτικό τομέα από αντιπροσωπεία των ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΟΕΒ.

Ο κώδικας θα αποτελεί μέρος των συλλογικών συμβάσεων και θα ισχύει με κάθε ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον ιδιωτικό τομέα.

Ως ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην ισότητα των φύλων και την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων αποτελεί η περίληψη του κώδικα πρόληψης και αντιμετώπισης της παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία στις συλλογικές συμβάσεις δήλωσε η Υπουργός.

Η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι έχει γίνει ο Κώδικας για τη δημόσια υπηρεσία και με τον Κώδικα για τον ιδιωτικό τομέα έχουν ολοκληρωθεί οι προσπάθειες «ώστε αυτό το φαινόμενο να αποτραπεί και να μπορέσουμε να επιβάλουμε σοβαρές ποινές για αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο».

Η κ. Αιμιλιανίδου συνεχάρη τις οργανώσεις ΟΕΒ, ΣΕΚ, και ΠΕΟ «για την πρωτοβουλία τους να ετοιμάσουν ένα κώδικα πρόληψης και αντιμετώπισης της παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ενσωματωθεί στις συλλογικές συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, με στόχο να μην υπάρχουν τέτοια κρούσματα και να εφαρμοστεί με αυστηρότητα η οικεία νομοθεσία».