ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

334

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος προς τους επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού, ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι το Υπουργικό, “επιθυμώντας να στηρίξει τον χώρο και τον κόσμο του Πολιτισμού”, ενέκρινε σήμερα, μετά από εισήγηση του ιδίου, ένα δεύτερο έκτακτο επίδομα, ύψους 900 ευρώ, όπως και τον Ιούλιο, σε καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους σε πολιτιστικές δραστηριότητες.
 
Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που είχαν ισχύσει για την καταβολή του πρώτου έκτακτου επιδόματος, δικαιούχοι είναι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι των οποίων οι δραστηριότητες και τα εισοδήματα επηρεάζονται “δραστικά” από την πανδημία.
 
Λεπτομέρειες, εξήγησε, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα δοθούν στη συνέχεια από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ. Το επίδομα θα καταβληθεί στο πλαίσιο της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του κράτους για το 2021, κατέληξε ο Υπουργός.

Για τους πλείστους επαγγελματίες του πολιτισμού το ποσό των 900 ευρώ είναι πενιχρό αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν εργάζονται ή δεν θα εργαστούν για τουλάχιστον δυο με τρείς μήνες ένεκα των αποφάσεων της κυβέρνησης που αποφάσισε να κλείσει θέατρα, μουσικές σκηνές κ.ο.κ. τη στιγμή που επέτρεψε τον συνωστισμό σε άλλους χώρους όπως οι εκκλησίες.