Πρωταθλητές στην ακρίβεια… ουραγοί στους μισθούς

0
230

Το ακριβότερο γάλα, τυρί και αυγά πληρώνουν οι καταναλωτές στην Κύπρο ενώ την ίδια στιγμή αγοράζουμε το ψωμί για παντεσπάνι!

Η Κύπρος καταλαμβάνει για ακόμα μια φορά θλιβερές πρωτιές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε θέματα που αφορούν την ευημερία του λαού. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η χώρα μας βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις στην ακρίβεια στο γάλα και το ψωμί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στο γάλα, το τυρί και τα αβγά είναι 36% πιο ψηλές από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ οι τιμές στο ψωμί και τα δημητριακά είναι 23% πιο ψηλές.

Στο γάλα, το τυρί και τα αβγά η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις πιο ψηλές τιμές, ενώ στο ψωμί και τα δημητριακά βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Στο γενικότερο πλαίσιο οι τιμές στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά στην Κύπρο είναι 8% πιο υψηλές από την ΕΕ.

Και ενώ η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια της ακρίβειας σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, οι απολαβές των εργαζομένων στην Κύπρο είναι 35% πιο χαμηλές από τον μέσο όρο της ΕΕ. Συγκεκριμένα, οι απολαβές των εργαζομένων στην Κύπρο ανέρχονται σε 24.249 ευρώ το χρόνο σε σύγκριση με 37.085 ευρώ στην ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here