Συνάντηση ΠΕΟ με τον νέο πρόεδρο του ΡΙΚ

316
dav

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μιχάλη Μιχαήλ είχε την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής τον Γ.Γ. Πάμπη Κυρίτση και την Α.Γ.Γ Σωτηρούλλα Χαραλάμπους καθώς και τον Γ.Γ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκο Γρηγορίου και τον Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα της κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ-ΡΙΚ ΠΕΟ, Κώστα Σωτηρόπουλο και Χριστόδουλο Χριστοδούλου αντίστοιχα.

Ο Γ.Γ της ΠΕΟ, αφού ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ του ΡΙΚ και τον Πρόεδρο του να έχουν μια δημιουργική και παραγωγική θητεία ως νέο ΔΣ του Ιδρύματος, επανέλαβε τη διαχρονική και σταθερή στήριξη της ΠΕΟ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στο ρόλο που επιτελεί, υπενθυμίζοντας ότι η ΠΕΟ διαχρονικά στηρίζει από θέση αρχής όλους τους δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφελείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Γ.Γ. της ΠΕΟ έκαμε ειδική αναφορά στην ανάγκη για την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο ΡΙΚ το περασμένο Οκτώβριο, η οποία δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως ιστορικής σημασίας, όπως ανέφερε, επειδή θέτει τις βάσεις για την ύπαρξη ενός σωστού και λειτουργικού οργανογράμματος όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν από την εργασία τους. Είναι πολύ σημαντικό, τόνισε, να τηρηθούν στο έπακρον όσα περιλαμβάνει η Συμφωνία καθώς και οι σχετικές αποφάσεις του ιδίου του Δ.Σ του ΡΙΚ, με την υλοποίηση των οποίων μπορεί επιτέλους να ξεπεραστεί η εργασιακή αβεβαιότητα που υπήρχε τόσα χρόνια με τους εργαζομένους πολλών ταχυτήτων και να μπει το ΡΙΚ σε μια νέα εποχή ηρεμίας και δημιουργίας με ύπαρξη πιο σωστών εργασιακών σχέσεων.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως το θέμα του συνταξιοδοτικού των εργαζομένων στο ΡΙΚ, της ανάγκης επικαιροποίησης της Συλλογικής Σύμβασης καθώς και της ανάγκης να προχωρήσουν οι διαδικασίες για νέο κτήριο του ΡΙΚ.Τέλος, έκαμε λόγο για την ανάγκη διασφάλισης ύπαρξης διαφάνειας και αξιοκρατίας στο ΡΙΚ, διαμηνύοντας ότι για τη ΠΕΟ είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ζητήματα.

Ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Μιχάλης Μιχαήλ χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη τη συνάντηση. Διαβεβαίωσε τον Γ.Γ. της ΠΕΟ ότι το νέο ΔΣ του ΡΙΚ παραμένει δεσμευμένο στην Συμφωνία που επιτεύχθηκε και ότι αυτή θα τηρηθεί στην ολότητα της και μάλιστα έγκαιρα. Παράλληλα ενημέρωσε για τις προτεραιότητες και το σχεδιασμό του νέου ΔΣ και ευχαρίστησε την ΠΕΟ για τη θετική της στάση και στήριξη διαχρονικά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του ΡΙΚ για μια καλή και ειλικρινή συνεργασία.