Συνάντηση ΓΓ ΠΕΟ με τη νέα πρόεδρο της ΑΗΚ

347
dav

Συνάντηση με την νέα πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Δέσποινα Θεοδοσίου είχε χτες αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής τον Γ.Γ. Πάμπη Κυρίτση. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Γ.Γ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου καθώς και οι Γραμματέας και Αναπληρωτής Γραμματέας της κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΗΚ ΠΕΟ, Δημήτρης Κωνσταντίνου και Γιώργος Σάββα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Γ.Γ της ΠΕΟ ευχήθηκε στο νέο ΔΣ της ΑΗΚ και την Πρόεδρο της να έχουν μια ωφέλιμη και δημιουργική θητεία και επανέλαβε τη στήριξη που διαχρονικά είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν οι Δημόσιοι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας από την ΠΕΟ ως φορείς που μπορούν και πρέπει να προσθέτουν στην ποιότητας ζωής των ανθρώπων στο τόπο μας και στην παραγωγική δυνατότητα της κυπριακής οικονομίας. Αφού αναφέρθηκε στην παγία θέση και τους αγώνες της ΠΕΟ για αποτροπή ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ, ο Π. Κυρίτσης σημείωσε ότι σήμερα η ΑΗΚ, ως μεγάλος και στρατηγικός Ημικρατικός Οργανισμός, χρειάζεται να ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση της ώστε να λειτουργεί με επάρκεια ακόμα και σε συνθήκες ανταγωνισμού. Χρειάζεται να επικεντρωθεί σε αναπτυξιακή προσπάθεια με επενδύσεις σε υποδομές και νέα έργα για να ισχυροποιηθεί αλλά και να μπορεί να δώσει στους καταναλωτές πιο καλές τιμές και ακόμα καλύτερες υπηρεσίες. Την ίδια ώρα χρειάζεται να αντιμετωπιστούν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους εδώ και πολύ καιρό χωρίς να δίνεται λύση ενώ ειδική αναφορά έκαμε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί οριστικά και με αποφασιστικότητα το πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης που εντοπίζεται το οποίο δημιουργεί αλυσιδωτές επιπτώσεις που φτάνει ακόμα και στο ευαίσθητο ζήτημα της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη σεβασμού του διαλόγου και της συλλογικής διαπραγμάτευσης με τους εργαζομένους για να διαφυλάσσονται οι σωστές εργασιακές σχέσεις και επανέλαβε την ανάγκη να αποφεύγονται ενέργειες που απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις όπως είναι για παράδειγμα οι αγορές υπηρεσιών για πλήρωση μόνιμων αναγκών. Τέλος, ανέφερε τη πάγια θέση της ΠΕΟ ότι πρέπει να εφαρμόζονται αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες και οι οποιεσδήποτε προαγωγές και διορισμοί να γίνονται πάντα με βάση τα προσόντα και την αξία και όχι με βάση την πολιτική ή την Συνδικαλιστική τους προέλευση.

Η νέα πρόεδρος της ΑΗΚ χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΠΕΟ και διαβεβαίωσε ότι το ΔΣ θα εργαστεί για την ισχυροποίηση της ΑΗΚ με στόχο να λειτουργεί δυναμικά και στις συνθήκες ανταγωνισμού που δημιουργούνται και ότι ο διάλογος με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους του στην ΑΗΚ θα λειτουργήσει και θα γίνουν σεβαστές οι διαδικασίες του.