Αλληλεγγύη της ΠΕΟ στον παλαιστινιακό λαό

407

Την Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Λευκωσία επισκέφθηκε σήμερα η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους μεταφέροντας στον Πρέσβη της Παλαιστίνης την αλληλεγγύη της ΠΕΟ με τον παλαιστινιακό λαό.

Υπέγραψε παράλληλα το βιβλίο συλλυπητηρίων αναγράφοντας τα εξής:

«Η ΠΕΟ στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια εκατοντάδων αθώων Παλαιστινίων αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών, μετά τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο στη Γάζα.

Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου αποτελεί αποτρόπαιο και βάρβαρο έγκλημα που κυριολεκτικά συγκλονίζει την ανθρωπότητα, και παρά τις προσπάθειες που γίνονται δεν μπορεί να συγκαλυφθεί η ενοχή της ισραηλινής κυβέρνησης.

Η ΠΕΟ στέκεται σταθερά αλληλέγγυα στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και στο δικαίωμα του να δημιουργήσει το δικό του ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτός ο νέος κύκλος αίματος που οδηγεί σε απώλειες ανθρώπινων ζωών για να τερματιστεί ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας. Να ενεργήσει για τερματισμό της κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους όπως προνοούν τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.»