Συνεχίζεται η απεργία στην Anytime

283

Η πλειοψηφία του προσωπικού του τηλεφωνικού κέντρου της ασφαλιστικής εταιρείας Anytime της Interamerican βρίσκεται σε απεργία διαρκείας από τις 9 Μαρτίου.

Η αιτία των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η παράνομη και εκδικητική απόλυση της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των εργαζομένων, εν μέσω διαπραγματεύσεων για συλλογική σύμβαση, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση.

Η συγκεκριμένη απόλυση είναι η τρίτη τον τελευταίο χρόνο και η δεύτερη μέλους της Παγκύπριας Συντεχνίας Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ), η οποία οργανώνει τους εργαζομένους, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ. Η παράνομη απόλυση για συνδικαλιστική δράση έχει καταγγελθεί στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο κοινοποίησε στην εταιρεία επιστολή που ζητά την απόσυρση της επιστολής απόλυσης. Η διεύθυνση αρνήθηκε επανειλημμένα να προσέλθει στο Τμήμα για διαβούλευση, και όταν τελικά το έπραξε αρνήθηκε κατηγορηματικά να συζητήσει την απόσυρση της απόλυσης. Αντιθέτως, την εβδομάδα από 20/3, προέβη σε σειρά κινήσεων σε μια προσπάθεια να σπάσει την απεργία, κινήσεις που έφτασαν μέχρι και την αποστολή ατομικών επιστολών στους απεργούς απαιτώντας ξεκάθαρα την άμεση επιστροφή τους στα καθήκοντα τους. Ταυτόχρονα, αρνήθηκε την νέα πρόσκληση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για συνάντηση, δηλώνοντας πως θεωρεί το ζήτημα λήξαν.

Παρόλες τις κινήσεις της διεύθυνσης οι απεργοί παραμένουν σταθεροί στον αγώνα τους.

Η ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ δηλώνει κατηγορηματικά πως καταδικάζει την άτεγκτη και ανάλγητη στάση της εταιρείας και τις ενέργειες της οι οποίες παραβιάζουν τα νόμιμα και συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων στην συλλογική οργάνωση και στην απεργία και καταστρατηγούν τα θέσμια και τις διαδικασίες που περιλαμβάνονται στον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και που ορίζουν τις εργασιακές σχέσεις στην Κύπρο.