Συνεχίζουν τον αγώνα για δικαίωση οι εκπαιδευτικοί

316

Κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της αγοράς υπηρεσιών και ζητώντας δικαίωση στο αίτημά τους για μετατροπή τους σε υπάλληλους του Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικοί στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας προχώρησαν σήμερα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι ζητούν να καταργηθεί το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στο οποίο βρίσκονται από το 2013 και να μετατραπούν σε εργαζομένους στο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις του κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο Σάββας Τούλουπος, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, είπε πως με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για την προνομιακή μονιμοποίηση των τεσσάρων συνεργατών του Προέδρου Αναστασιάδη, αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Διευθυντής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετέτρεψε από το 2013 τους εργαζομένους από εργοδοτούμενους σε αυτοεργοδοτούμενους.

Σε προσφυγή τους, όπως εξήγησε ο Σ. Τούλουπος, το Δικαστήριο είχε αποφασίσει πως η απόφαση του Διευθυντή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν λανθασμένη και άκυρη. Ωστόσο, πρόσθεσε, αντί να διορθωθεί αυτή η απόφαση και να επιστρέψουν στο καθεστώς των εργοδοτουμένων, συνεχίζεται το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών από αυτούς και έτσι θεωρούνται αυτοεργοδοτούμενοι.

«Εμείς ζητούμε ίση μεταχείριση όλων και από τη στιγμή που υπάρχει δεδικασμένο στην υπόθεση μας, καλούμε άμεσα όπως τερματιστεί η αγορά υπηρεσιών από τα συγκεκριμένα προγράμματα και επανέλθει το καθεστώς εργοδότησης όπως ήταν, για να επιτευχθεί η ίση μεταχείριση όλων», είπε και σημείωσε πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να ξαναρχίσει ο διάλογος ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.