ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ: Οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν με αναλγησία τους εργαζόμενους

307

Μεγάλη απογοήτευση εκφράζει η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ για τη στάση των ξενοδόχων να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το προσωπικό τους με αναλγησία, παρά το γεγονός ότι εδώ και 1 ½  χρόνο υποφέρουν και παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση τους.

«Παρά την τελευταία επιστολή των Συντεχνιών μας να υλοποιήσουν την θέση του Υπουργείου Εργασίας για την καταβολή του 13ου μισθού, για ακόμα μια φορά αρνούνται να το πράξουν, παρά το γεγονός ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα, από την αρχή εκφράζει την ετοιμότητα του για διευκόλυνση των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.

Ακατανόητη όμως και αδικαιολόγητη, σημειώνει η Συντεχνία, είναι και η στάση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας η οποία ενώ καθορίστηκε συνάντηση για το θέμα αυτό εδώ και μήνες, με αίτημα του ΠΑΣΥΞΕ αυτή ακυρώθηκε και το Υπουργείο δεν προχωρεί στον καθορισμό νέας συνάντησης παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του, ούτε και κηρύττει αδιέξοδο και γενικά αρνείται να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο αίτημα των εργαζομένων.

Καταγγέλλει παράλληλα έντονα τόσο τους ξενοδόχους όσο και το Υπουργείο Εργασίας και καλεί τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν.

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν με κάθε μέσο τα δικαιώματα τους, αν όλοι, τόσο οι ξενοδόχοι όσο και το Υπουργείο, δεν ικανοποιήσουν τα δίκαιο αίτημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων», καταλήγει η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.