Σύλληψη 10 συνδικαλιστών στα κατεχόμενα

277

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 10 συνδικαλιστές που προσπάθησαν να εισέλθουν σε χώρο που γίνονταν συνεντεύξεις υποψηφίων από την λεγόμενη Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας χθες.

Είχε γίνει αρχικά γνωστό ότι συνελλήφθησαν και κατηγορήθηκαν οι πρόεδρος των συντεχνιών δημοσίων υπαλλήλων KTAMS και KAMU-SEN, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι οι κατηγορίες αφορούσαν και άλλα μέλη των δύο συντεχνιών που ήταν παρόντες στο συμβάν και συμμετείχαν σε αυτό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο συντεχνίες κατηγόρησαν τον πρόεδρο της επιτροπής Ομέρ Κιοσέογλου ότι εργάζεται με τρόπους που απέχουν πολύ από τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη.

Η Γενί Ντουζέν εξηγεί ότι εξαιτίας της πρόθεσης του Ομέρ Κιοσέογλου να αλλάξει τη μέθοδο που χρησιμοποιείται εδώ και 17 χρόνια στις προφορικές εξετάσεις των υποψήφιων δημοσίων υπαλλήλων στα κατεχόμενα, οι συντεχνίες προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου της εξέτασης, καθώς δεν τους δόθηκαν οι βαθμολογίες, οι πληροφορίες και τα έγγραφα των υποψηφίων.

Από την άλλη, ο Ομέρ Κιοσέογλου ισχυρίστηκε ότι η αιτία του περιστατικού ήταν η προσπάθεια των συντεχνιών να κατευθύνουν την «ΕΔΥ» και ότι άλλοι μπορεί να έδιναν προσωπικές πληροφορίες των υποψηφίων, αλλά ο ίδιος δεν το έκρινε σωστό. «Αν ο πρόεδρος της ΕΔΥ είμαι εγώ, εγώ καθορίζω του κανόνες», δήλωσε ο Κιοσέογλου και κάλεσε τους παραπονούμενους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.