Τήρηση των πρωτοκόλλων χωρίς όμως θυματοποίηση εργαζομένων

321

Οι Συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων καλούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να σεβαστούν τις αποφάσεις των αρμοδίων και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τάσσονται κατά της θυματοποίησης οποιουδήποτε εργαζομένου γιατί για δικούς του λόγους δεν επιλέγει να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε κοινή συνεδρία των Εκτελεστικών Συμβουλίων των Συντεχνιών των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ, συζητήθηκε μεταξύ  άλλων η κατάσταση που επικρατεί στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε σχέση με την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και τον εμβολιασμό των εργαζομένων.

«Οι δύο Συντεχνίες καλούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να σεβαστούν τις αποφάσεις των αρμοδίων και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού.

Ταυτόχρονα δηλώνουν ενάντια στην θυματοποίηση οποιουδήποτε εργαζομένου γιατί για δικούς του λόγους δεν επιλέγει να εμβολιαστεί.

Πιστεύουμε ότι η πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων διασφαλίζει την προστασία της δημόσιας υγείας, οδηγούν στην επαναφορά της ομαλότητας και οι περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα αυτό είναι αχρείαστες», τονίζεται στην ανακοίνωση.