Τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας για τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένει η ΓΓ ΠΕΟ

491

Η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρουλα Χαραλαμπους αναμένει τοποθέτηση από τον υπουργό εργασίας Κυριάκο Κούσιο στο θέμα που προέκυψε με την απεργία στην οποίαν κατήλθαν από τις 5 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στην εμφιάλωση και διανομή υγραερίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στους απεργούς η Σ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι «από μέρους της ΠΕΟ είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε την αλληλεγγύη και την στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις υγραερίου της ΕΚΟ. Για εμάς ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους εργαζόμενους».

Εξήγησε ότι «έχει γίνει μια συμφωνία πως οι εγκαταστάσεις υγραερίου θα μεταφερθούν στο Βασιλικό και εκείνο που εμείς διεκδικούμε και απαιτούμε είναι το αυτονόητο. Μεταφέρονται όλες οι εργασίες άρα μεταφέρονται και οι θέσεις εργασίας και οι θέσεις εργασίας πρέπει να μεταφερθούν με την συλλογική σύμβαση και όλα όσα προνοεί η συλλογική σύμβαση».

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, συνέχισε «είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας να πιέζονται οι εργαζόμενοι για να τερματιστεί η υπηρεσία τους και να αρχίσουν από την αρχή λες και είναι καινούργιοι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι. Αυτό για εμάς είναι απαράδεκτο, είναι έξω από τον νόμο, έξω από τα εργασιακά θέσμια”.

Είπε ακόμα ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε κάθε φορά που γίνεται μια μεταβίβαση, μια συγχώνευση για οποιουσδήποτε λόγους, πολύ δε περισσότερο που εδώ η μεταφορά γίνεται μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση και με κίνητρα που δόθηκαν στις εταιρείες, να θυματοποιούνται εργαζόμενοι και να φεύγουμε από τις ρυθμισμένες συλλογικές συμβάσεις και να πηγαίνουμε σε προσωπικά συμβόλαια. Αυτό είναι μια προσπάθεια απορρύθμισης γι’ αυτό και η ΠΕΟ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ποτέ να το δεχτεί».

Η ΓΓ της ΠΕΟ σημείωσε  πως «αναμένουμε άμεσα από τον Υπουργό Εργασίας, διότι είμασταν σε μεσολάβηση στο Υπουργείο, να τοποθετηθεί για αυτό το θέμα και να τοποθετηθεί με βάσει τον νόμο και με βάσει τα εργασιακά θέσμια».

Αυτός ο αγώνας ανέφερε η ΓΓ της ΠΕΟ «δεν αφορά αυτούς τους 10-15 εργαζόμενους αφορά όλους τους εργαζόμενους (64 στον αριθμό) που εργάζονται στις εταιρείες εμφιάλωσης υγραερίου οι οποίοι θα μεταφερθούν στις νέες εγκαταστάσεις».

Επανέλαβε επίσης πως «είναι και γενικότερο θέμα, διότι δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες αυτών των προσπαθειών από μερίδα των εργοδοτών όταν κάνουν συμφωνίες συγχώνευσης ή μεταφοράς επιχειρήσεων να παραβιάζουν τον νόμο και την μεταβίβαση και να θέλουν να ξεκινούν τους ίδιους τους εργαζόμενους τους ως νεοπροσληφθέντες με προφανή στόχο τα φτηνά μεροκάματα».