Υπογράφηκαν οι Παγκύπριες Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων στους Δήμους

403

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου, η τελετή υπογραφής των Παγκύπριων Συλλογικών Συμβάσεων που διέπουν τους όρους υπηρεσίας του υπαλληλικού και του εργατικού προσωπικού των Δήμων, για την περίοδο 1.1.2017- 31.12.2018. 

Οι Παγκύπριες Συλλογικές Συμβάσεις είναι οι δεύτερες που υπογράφονται και αποτελούν συνέχεια των Συμβάσεων 2015-2016, με τις οποίες προωθήθηκε ένας σημαντικός κοινός στόχος, Συντεχνιών και Δήμων, για περιορισμό των διαφορών που υπάρχουν από Δήμο σε Δήμο,  όσον αφορά τα ωφελήματα του προσωπικού.
Σε δηλώσεις του στο «Ε.Β.» ο Γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Σύμος Ευτυχίου εξέφρασε την ικανοποίηση της Συντεχνίας γιατί άλλη μια προσπάθεια έφτασε στο τέλος της με την υπογραφή της Σύμβασης. «Την ίδια ώρα η συμφωνία αυτή είναι και η αφετηρία για την επόμενη ανανέωση μέσα από την οποία θα επιδιωχθεί μετά από πολλή καιρό η βελτίωση ωφελημάτων των εργαζομένων», είπε.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ελπίζουμε σε περαιτέρω συνεργασία όλων των πλευρών προκειμένου να εμπεδωθεί η εργατική ειρήνη που είναι απαραίτητο στοιχείο προκειμένου οι Δήμοι να επιτελέσουν στα μέγιστα το καθήκον τους που είναι η εξυπηρέτηση του Δημότη. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να επαναλάβουμε την απαίτησή μας να τελειώσει όσο το δυνατό γρηγορότερα η ταλαιπωρημένη μεταρρύθμιση του θεσμού, η οποία θα μεταμορφώσει τους δήμους σε δυνατές οικονομικές οντότητες με σημαντικά οφέλη προς τους Δημότες και τους εργαζόμενους», ανέφερε ο Σ. Ευτυχίου.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής των Συμβάσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας «συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα Μέλη της ΜΕΠ καθώς και τις Συντεχνίες για την όλη προσπάθεια που κατέβαλαν για την συνομολόγηση των Παγκύπριων Συλλογικών Συμβάσεων και ανέφερε πως στις επόμενες Συμβάσεις θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι διαφοροποιήσεις στα παρεχόμενα ωφελήματα με στόχο την εξάλειψη των διαφορών το συντομότερο δυνατό, ώστε να υπάρχει μία κοινή Παγκύπρια Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους όλων των Δήμων.

ΑΠΟ: Έντυπη έκδοση Εργατικού Βήματος