Νέες συναντήσεις για συνομολόγηση σύμβασης για τους ντελιβεράδες

515

Νέα συνάντηση της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ με το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή για το αίτημα της Συντεχνίας για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους ντελιβεράδες. Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε από πλευράς Συντεχνίας μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Wolt τον περασμένο Δεκέμβρη.

Πλέον το θέμα παίρνει και άλλες διαστάσεις μετά τις τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται οι οδηγοί, με την ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ να θέτει επιτακτικά και το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν εκ νέου ξεχωριστές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας, τόσο με την ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ όσο και με την εργοδοτική πλευρά. Ακολούθως, το Υπουργείο αναμένεται να καταθέσει εντός του επόμενου μήνα την πρόταση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς εργαζομένων υπάρχει αίτημα προς το κράτος έτσι ώστε, οι συμφωνημένοι όροι της συλλογικής σύμβασης να αποτελούν προϋπόθεση για να σφραγίζονται τα συμβόλαια των εργαζομένων από τρίτες χώρες και αυτό πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όλες τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν επιτευχθεί ο στόχος συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης που θα είναι υποχρεωτική για την πρόσληψη εργαζόμενων από τρίτες χώρες, θα τερματιστεί η εκμετάλλευση τους ως φθηνό εργατικό δυναμικό και αναμένεται παράλληλα να δημιουργηθούν συνθήκες για ενδιαφέρον απασχόλησης στον κλάδο και από Κύπριους εργαζομένους.