Συνάντηση Συντεχνιών με την πρόεδρο της Επ. Εσωτερικών για την μεταρρύθμιση Τ.Α.

620

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/9/2020 συνάντηση των Γενικών Γραμματέων της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και της ΟΗΟ-ΣΕΚ με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δυο Συντεχνιών, θέμα συζήτησης ήταν η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία αποτελεί αναγκαιότητα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους καθώς και τον εκσυγχρονισμό του κράτους σε σχέση με ζητήματα τοπικής διακυβέρνησης που αφορούν την καθημερινή διαβίωση των πολιτών.

Από πλευράς συνδικαλιστικών οργανώσεων ζητήθηκε η συνδρομή της κ. Μαύρου όπως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών εντατικοποιήσει και επισπεύσει τη συζήτηση  των νομοσχεδίων που βρίσκονται ενώπιων τους προκειμένου να διαφανεί και να διασαφηνιστεί η προοπτική ψήφισης και εφαρμογής της μεταρρύθμισης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ξεκαθάρισαν ότι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης δεν επιδέχεται άλλων αναβολών και καθυστερήσεων που θα επιδεινώσουν περαιτέρω τα συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργικότητας, οικονομικής επάρκειας, υποστελέχωσης και διοικητικής αυτονομίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εξέφρασε το ενδιαφέρον της για προώθηση της μεταρρύθμισης και διαβεβαίωσε ότι τα νομοσχέδια ήδη εξετάζονται και ευελπιστεί ότι με την συνεργασία και των κομμάτων η όλη διεργασία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και δράσεων που οι ίδιες αναπτύσσουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και περιλαμβάνουν και την μονόωρη στάση εργασίας που προκηρύχθηκε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προσεχή Πέμπτη 24/9/2020 από τις 11.00 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου και η οποία ακριβώς αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ενεργοποίηση των πολιτειακών θεσμών για προώθηση της μεταρρύθμισης.