34ο Επαρχιακό Συνέδριο Τ.Σ. ΠΕΟ Αμμοχώστου: Οργάνωση, διεκδίκηση, αγώνας

140

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου το 34ο Επαρχιακό Συνέδριο του Τμηματικού Συμβουλίου της ΠΕΟ Αμμοχώστου στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρου, το οποίο εκτίμησε τη δράση του τα προηγούμενα χρόνια και καθόρισε τους στόχους του για τα επόμενα.

Στο Συνέδριο κύριος ομιλητής ήταν ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Αμμοχώστου, Πανίκος Ιεράρχης ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αν. Γ.Γ. της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου και η Μαρία Συγγέρη, Ε.Γ. της ΠΕΟ Λεμεσού, εκ μέρους των άλλων Τμηματικών Συμβουλίων της ΠΕΟ. Το άνοιγμα του Συνεδρίου έγινε από τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Πέτρο Κουζάρη και ομιλία για τα οικονομικά το Τμηματικού Συμβουλίου κατέθεσε ο Επαρχιακός Ταμίας Πέτρος Χήρας.

Στο Συνέδριο βραβεύτηκαν τα στελέχη του Τμηματικού Συμβουλίου της ΠΕΟ Αμμοχώστου και ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την εκλογή των νέων μελών του.

«Συλλογική Οργάνωση και διεκδίκηση για να πετύχουμε στους δύσκολους αγώνες που έχουμε»

Χαιρετίζοντας το Συνέδριο ο Αν. Γ.Γ. της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου, εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε καταρχήν στο Κυπριακό πρόβλημα επισημαίνοντας πως διανύουμε το μακροβιότερο αδιέξοδο στην ιστορία του και τόνισε πως είναι αδήριτη ανάγκη η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που έμειναν και η έμπρακτη αποδοχή από την πλευρά μας των παραμέτρων που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και όλων των μέχρι σήμερα συγκλίσεων: «Επιβάλλεται επίσης η λήψη μέτρων που να απευθύνονται στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και που θα βελτιώνουν τις σχέσεις και την επαφή ανάμεσα στις δυο κοινότητες. Η ΠΕΟ θα συνεχίσει μαζί με τους συναδέλφους Τουρκοκύπριους να εργάζεται για την συσπείρωση και αγωνιστική δράση των δυνάμεων που παραμένουν προσηλωμένοι στην λύση Δ.Δ.Ο. με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.  Μιας λύσης η οποία θα επανενώνει τον τόπο και τον λαό μας και θα διασφαλίζει τα εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα  του λαού μας. Η ΠΕΟ Αμμοχώστου μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στο κτίσιμο του κοινού μετώπου ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργαζομένων αξιοποιώντας την παρουσία εκατοντάδων Τουρκοκοκυπρίων που εργάζονται στα ξενοδοχεία της περιοχής». Στη συνέχεια μίλησε για το ανθρωπιστικό δράμα που εξελίσσεται στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού τονίζοντας πως ανθρωπότητα γενικότερα αλλά και η κυβέρνηση της Κύπρου έχουν υποχρέωση να πάρουν ξεκάθαρη θέση, να απαιτήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός, ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους, τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής που είναι η πηγή των προβλημάτων  και δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους δίπλα από το Ισραήλ στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διαβεβαιώνοντα πως η ΠΕΟ και τα μέλη της θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στους Παλαιστίνιους και το δικαίωμά τους να έχουν το δικός τους κράτος δίπλα από το κράτος του Ισραήλ.

Σε ότι αφορά την Κύπρο και τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρία του Γ.Σ. της ΠΕΟ, η οποία αξιολογώντας τόσο την κατάσταση της οικονομίας όσο και την θέση των εργαζομένων, έχει καθορίσει τις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας σε ότι αφορά την πολιτική για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων και για τις ευρύτερες εργασιακές και κοινωνικές διεκδικήσεις. Στο σημείο αυτό επεσήμανε πως αιτιολογείται πλήρως από την κατάσταση της οικονομίας, από την συνεχή άνοδο του κόστους ζωής και την μείωση του μεριδίου των μισθών στον παραγόμενο πλούτο, οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν αυξήσεις που να βελτιώνουν τους πραγματικούς μισθούς. «Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε  και στην βελτίωση των μισθών  πρόσληψης. Παράλληλα και σημειώνοντας την μεγάλης έκτασης απορρύθμιση που συνέβη τα τελευταία χρόνια απαιτείται εντατικοποίηση του αγώνα για μέτρα επαναρύθμιση της εργασίας για  εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων από όλους τους εργοδότες των  κλάδων που υπάρχουν συμβάσεις για κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από ΣΣΕ και μέτρα για προώθηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων», είπε μεταξύ άλλων.

Κατήγγειλε το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα κάνει μόνο ευχολόγια και δεν λαμβάνει αποφάσεις ούτε προχωρεί σε έργα: «Απαιτούμε επιτέλους ο Υπουργός Εργασίας να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο οδικό χάρτη ενέργειων που να οδηγούν στη διεύρυνση της κάλυψης με Συλλογικών Συμβάσεων στο 80% όπως είναι η πρόνοια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και αποφάσεις που να οδηγούν σε ένα αξιοπρεπές επαρκές πλαίσιο κατώτατου μισθού».

Αναφέρθηκε στην απαίτηση της ΠΕΟ για εισαγωγή νομικών ρυθμίσεων έτσι που οι βασικοί όροι των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων όπως συμφωνούνται κάθε φορά μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων να είναι υποχρεωτικοί και να εφαρμόζονται από όλους, στην ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, στον τερματισμό της υφιστάμενης στρατηγικής απασχόλησης εργαζόμενων από τρίτες χώρεςκαι εκπόνηση νέας στρατηγικής κοκ.

Σε ότι αφορά το 12% πέναλτι στις συντάξεις, ανέφερε: «Δυστυχώς πριν μπούμε στην ουσιαστική συζήτηση της πρότασης του Υπουργείου υπήρξε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Ανακοίνωσαν ότι αφορούσε η πρόταση άτομα με  εισφορές μέχρι 40 χρόνια πληρωμένες και πιστωμένες για να διαπιστωθεί  τελικά  ότι είναι 44 χρόνια πληρωμένες και πιστωμένες εξαιρουμένων των πιστώσεων εκπαίδευσης. Επίσης προκαθορίστηκε το περιθώριο δαπάνης του ΤΚΑ, στοιχείο που δεν βοηθά σε ένα ολοκληρωμένο ανοικτό εποικοδομητικό διάλογο. Η ΠΕΟ έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά στην πρόταση του Υπουργείου τόσο σε ότι αφορά τα χρόνια εισφορών όσο και στον τρόπο που θα γίνει η μείωση του 12%. Επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένη εισήγηση με στόχο να αντιμετωπιστεί πιο ολοκληρωμένα και ισορροπημένα το θέμα του πέναλτι.

Συνεχίζοντας μίλησε για το πρόβλημα της ακρίβειας τονίζοντας πως πρέπει να στηριχθούν, πέραν των εργαζομένων, και οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι λήπτες ΕΕΕ.

Ολοκληρώνοντας την χαιρετισμό ανέφερε πως το Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΠΕΟ έχει μπροστά του δύσκολους αγώνες: «Θα μπούμε το επόμενο χρονικό διάστημα στην μάχη για ανανέωση των Συμβάσεων σε σημαντικούς τομείς όπως είναι και αυτός της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στον οποίο απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην περιοχή σας.  Βάλαμε μπροστά μας διεκδικήσεις που στοχεύουν στην πιο δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, στην βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής και σε μια πιο κοινωνική και δίκαιη φορολογική πολιτική. Θέτουμε ενώπιο της πολιτείας την απαίτηση για μέτρα που να κατοχυρώνουν αξιοπρεπές μισθούς και ωφελήματα για τους νέους εργαζόμενους. Η ιστορίας μας, η εμπειρία μας επιβεβαιώνει ότι το μέσον για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι η συλλογική οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση».

Η ΠΕΟ θα παραμείνει μπροστάρης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Αμμοχώστου, Πανίκος Ιεράρχης στην εισηγητική του ομιλία αναφέρθηκε στις συνθήκες που οδήγησαν το 1941 στην ίδρυση της ΠΣΕ-ΠΕΟ επισημαίνοντας πως η γέννησή της ήταν μια ιστορική αναγκαιότητα αφού οι εργαζόμενοι πάλευαν με την φτώχεια, την εξαθλίωση και τις στυγνές πολιτικές της αποικιοκρατικής κυβέρνησης της Αγγλίας: «Σταδιακά δημιούργησε προϋποθέσεις για πιο μαζικούς, πιο οργανωμένους, ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες.  Ενίσχυσε το συντονισμό, την καθοδήγηση και αυτοπεποίθηση των εργαζομένων.  Αναβάθμισε ποσοτικά και ποιοτικά την αλληλεγγύη. Τα αποτελέσματα φάνηκαν, λίγα χρόνια μετά,  στους μεγάλους ιστορικούς αγώνες που ακολούθησαν παγκύπρια: Τη δεκαετία του 1940 αρχίζουν οι μεγάλοι μαζικοί αγώνες και οι μεγάλες κινητοποιήσεις με συμπαραστάτες το ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα με τις Οργανώσεις του που ιδρύονται μετά το 1941. Μέσα από το καμίνι των σκληρών εργατικών αγώνων, ξεπροβάλλουν οι πρωτοπόροι απεργοί μεταλλωρύχοι, αμιαντωρύχοι, οικοδόμοι,  και άλλες ειδικότητες εργατών που αγωνίστηκαν για το οκτάωρο, τις κοινωνικές ασφαλίσεις, τις αυξήσεις των μεροκάματων και τον Τιμάριθμο.  Αγώνες που έμελλε να καθορίσουν την μετέπειτα πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος της ΠΕΟ, η οποία ιδρύθηκε στις 30 Μαρτίου του 1946, για να αντικαταστήσει την παράνομη από τους αποικιοκράτες ΠΣΕ και να αναλάβει τα ηνία του Συνδικαλιστικού κινήματος».

Ερχόμενος στο σήμερα, ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Αμμοχώστου αναφέρθηκε στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των προϊόντων και στην πρωτοφανή άνοδο των επιτοκίων τα οποία υποσκάπτουν ανελέητα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρωταρχικής σημασίας κρίνεται ο ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, επεσήμανε πως βρίσκεται σε επικίνδυνο αδιέξοδο επαναλαμβάνοντας την άμεση ανάγκη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. “Μαζί με τα ταξικά προσανατολισμένα Τ/κ συνδικάτα συνεχίζουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα για απαλλαγή της πατρίδας μας από τη ξένη στρατιωτική παρουσία, την αποτροπή της διχοτόμησης και την επανένωση της χώρας και του λαού μας στα πλαίσια μιας Δικοινοτικής, Διζωνικής Ομοσπονδίας», είπε.

Ο Ε.Γ. του Τ.Σ. ΠΕΟ Αμμοχώστου συνεχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομικοκοινωνική κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους: «Σε μια περίοδο άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους και τον Κυπριακό λαό γενικότερα, για μας προέχει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η διαφύλαξη των θεσμών, των Συλλογικών Συμβάσεων, των κεκτημένων, αλλά και η συνέχιση και εντατικοποίηση του αγώνα για ένα κράτος κοινωνικά δίκαιο, για ένα κράτος πρόνοιας που να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Τα τελευταία χρόνια στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων έχουν συμβεί τέτοιες αλλαγές σε βάρος του κόσμου της εργασίας, εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της δεξιάς, με αποτέλεσμα εκεί που το σύστημα των εργασιακών σχέσεων να βασίζεται στη ψηλή συνδικαλιστική πυκνότητα και οργάνωση μέσω του οποίου επιβαλλόταν η ρύθμιση των βασικών όρων απασχόλησης να ανατραπεί».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και πώς αυτές επηρεάζουν τους εργαζόμενους: «Ο φόβος και η ανασφάλεια που ένιωθαν οι εργαζόμενοι και η ανάγκη να έχουν εργασία χρησιμοποιήθηκαν από τους εργοδότες για να επιταχυνθεί η διαδικασία απορρύθμισης της εργασίας. Μέσα σ΄ αυτές τις συνθήκες πρώτη προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη των Συλλογικών Συμβάσεων. Όλοι να εργάζονται με ρυθμισμένους όρους απασχόλησης έτσι που να μην αποτελούν αντικείμενο αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας. Με στόχο να επανέλθει μια ελάχιστη ισορροπία, η ΠΕΟ απαίτησε την παρέμβαση της πολιτείας με μέτρα και ρυθμίσεις που να θέτουν φραγμό στα φαινόμενα απορρύθμισης και φτηνής χωρίς βασικά εργασιακά δικαιώματα εργασίας. Μετά από τις πιέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, η Κυβέρνηση ξεκίνησε τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό και την εφαρμογή του από την 1/1/2023. Από το διάταγμα απουσιάζουν όμως βασικά ζητήματα που έπρεπε και πρέπει  να ρυθμιστούν, όπως οι αργίες, ο 13ος μισθός, οι ώρες εργασίας, η ΑΤΑ και ο ωριαίος μισθός, γεγονός που αφήνει απροστάτευτους τους πιο ευάλωτους εργαζόμενους όπου στην ουσία καταργεί την όλη φιλοσοφία του κατώτατου μισθού. Η άρνηση επίσης της Κυβέρνησης να ρυθμίσει το διάταγμα με σαφήνεια ώστε εκεί που υπάρχει κατώτατος μισθός, συμφωνημένος με Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας να είναι ο νόμιμος μισθός, συμβάλλει και νομιμοποιεί την διαιώνιση των φαινομένων άρνησης εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων”.

Ο Π. Ιεράρχης εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου για αγώνα για:

  • Για βελτίωση των μισθών και όρων απασχόλησης με τρόπο που να βελτιώνεται η κατανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων.
  • Για πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ και καθολική παραχώρησή της σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Για κατάργηση του πέναλτι του 12% και για προοδευτικό εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, διασφαλίζοντας αξιοπρέπεια στους συνταξιούχους.
  • Για προοδευτική αναδιοργάνωση της κοινωνικής πολιτικής με τρόπο που ουσιαστικά να στηρίζεται η εργαζόμενη γυναίκα, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι ευάλωτες ομάδες.
  • Για ακόμη μεγαλύτερη προώθηση μέτρων που να καταπολεμούν την ανισότητα και τις διακρίσεις στην εργασία.
  • Για υπεράσπιση του δικαιώματος κάθε εργαζόμενου να εργάζεται με ασφάλεια και υγεία.
  • Για φορολογική μεταρρύθμιση που θα αφαιρεί το βάρος από τους πολλούς και θα φορολογεί τον πλούτο.
  • Για αύξηση του αφορολογήτου εισοδήματος που είναι πάνω από 10 χρόνια  €19,500 και ο τιμάριθμος έχει πάει σχεδόν 20% πάνω. 

Στη συνέχεια ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Αμμοχώστου αναφέρθηκε στο ΓΕΣΥ και την εφαρμογή του λέγοντας: «Η ικανοποίησή μας για τη λειτουργία του ΓΕΣΥ δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν εντοπίζουμε κενά και αδυναμίες ή ότι δεν χρειάζονται βελτιώσεις. Πρώτα από όλα χρειάζονται πιο αποτελεσματικοί και επαρκείς μηχανισμοί ελέγχου για την ποιότητα και αποτροπή των καταχρήσεων του συστήματος. Χρειάζεται ενίσχυση του ρόλου του προσωπικού γιατρού, αλλά και περισσότερες επιλογές για τους ευάλωτους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, ιδιαίτερα με τα φάρμακα».

Σε ότι αφορά την νέα Στρατηγική Απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά ανοιχτά σημαντικά θέματα που επηρεάζουν τους εργαζόμενους και πρέπει να εργαστούμε όλοι σκληρά για να τα ξεπεράσουμε και να δώσουμε λύσεις. Ένα τεράστιο θέμα που έχει εφαρμόσει τελευταία η κυβέρνηση είναι με την νέα στρατηγική για ξένους εργαζόμενους από τρίτες χώρες. Έχει ουσιαστικά καταργήσει τις τριμερής επιτροπές και δίνει ανεξέλεγκτα άδειες που ξεπερνούν το 50% του προσωπικού που εργάζεται για κάθε επιχείρηση ακόμα και σε ανοργάνωτες επιχειρήσεις. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εργάζονται ξένοι εκεί και όπου χρειάζεται αλλά το πρόβλημα είναι να μην γίνεται ανεξέλεγκτα και να γίνεται εκμετάλλευση αυτών των εργαζομένων χωρίς δικαιώματα και χωρίς να τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις. 

Σε ότι αφορά τις άλλες δράσεις της ΠΕΟ Αμμοχώστου ανέφερε πως οργανώνει διαλέξεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια και πραγματοποιεί ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, χριστουγεννιάτικους χορούς, παιδικές γιορτές των Φώτων για τα παιδιά των μελών της ΠΕΟ, κρουαζιέρες, ταξίδια. Επίσης, συμμετέχει στις δραστηριότητες της επαρχίας, στην Επιτροπή Ανάπτυξης,  στο Συμβούλιο Επιθεώρησης Εργασίας, στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Γραφείου Εργασίας, στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, τιμά την μέρα της γυναίκας και συμμετέχει ενεργά στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΠΕΟ, λαμβάνει πρωτοβουλίες για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ετοιμάζει πακέτα αγάπης στους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη. «Αποκορύφωμα των εκδηλώσεών μας είναι οι εορτασμοί προς τιμή της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τιμούμε μαζικά και όπως της αρμόζει κάθε χρόνο την επέτειο των εργαζομένων όλου του κόσμου, με ομιλίες και καλλιτεχνικά προγράμματα σε πάρα πολλές κοινότητες και Δήμους της Περιοχής.  Τα τελευταία χρόνια γίνετε στην Αγία Νάπα η επαρχιακή μας εκδήλωση της Πρωτομαγιάς η οποία έχει χρόνο με τον χρόνο μεγαλύτερη επιτυχία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του διαβεβαίωσε πως η ΠΕΟ ήταν, είναι και θα παραμείνει δυνατή, μπροστάρης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Βραβεύσεις στελεχών

Το Συνέδριο τίμησε τα πιο κάτω στελέχη της ΠΕΟ Αμμοχώστου για την πολύχρονη προσφορά τους στο κίνημα: Ευάγγελο Ευαγγέλου, Χριστάκη Δημήτρη, Χαράλαμπο Γιασουμή, Γιώργο Κύπρου, Αργύρη Θεοφίλου, Νίκη Στέκα-Αρτέμη και Χριστόδουλο Παντελή.

Νέο Τ.Σ. ΠΕΟ Αμμοχώστου

Το Συνέδριο εξέλεξε τους πιο κάτω στο νέο Τμηματικό Συμβούλιο της ΠΕΟ Αμμοχώστου: Βραχίμη Άντρη, Γεωργίου Χριστοφόρου, Γενναδίου Δημήτρης, Δημητρίου Μαρία, Δημητρίου Κώστας, Ζαχαρία Παναγιώτης, Θεοφίλου Κωνσταντίνος, Καρνέρας Πέτρος, Λάμπα Γιασουμή Σωτηρούλα, Μοτης Γιώργος, Πελεκάνος Αντώνης, Ποταμού Αλεξία, Τσαππαρίλλα Ιωάννα, Χαραλάμπους Χριστόφορος, Χριστοδούλου Δημήτρης και Tsvetkov Veselin. Εξ οφίκιο μέλη του Τμηματικού Συμβουλίου είναι επίσης οι Επαρχιακοί Γραμματείς των Τμημάτων των Συντεχνιών της ΠΕΟ Αμμοχώστου.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρία του Τ.Σ. με τη νέα του σύνθεση όπου θα γίνει η εκλογή του Επαρχιακού Γραμματέα και ο καταρτισμός του σε Σώμα.