Επίσημη Επίσκεψη ΓΓ της Διεθνούς των Οικοδόμων (UITBB) στην Ιαπωνία

457

Μετά από πρόσκληση από τις οργανώσεις-μέλη της, μεταξύ 28 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων UITBB υπό τον Γενικό της Γραμματέα, Μιχάλη Παπανικολάου, επισκέφθηκε την πόλη του Τόκιο στην Ιαπωνία.

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων, ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και συνδικαλιστές από όλη την Ιαπωνία και να τους ενημερώσει για τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης, τον ρόλο των Ιαπωνικών Οργανώσεων στα πλαίσια της Διεθνούς, καθώς και τις διεθνείς δράσεις της UITBB.

Στις διάφορες διμερείς συναντήσεις, έγινε ανάλυση των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ανταλλαγή απόψεων για οργανωτικά και άλλα θέματα, καθώς και ανάλυση των ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Συζητήθηκαν ακόμα βέλτιστες πρακτικές για διευκόλυνση της καθημερινής δουλειάς των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Τέλος, υπήρξε συμφωνία για πραγματοποίηση ειδικών δράσεων για διάφορα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην Ιαπωνία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επίσημη επίσκεψη της UITBB κρίνεται ως άκρως επιτυχημένη, με τον ΓΓ να προσκαλεί αντιπροσωπεία από τη χώρα για ανταπόδοση της επίσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο.