Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου της TUI Δημόσιων Υπηρεσιών

644

Με σύνθημα  την «Υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και καταπολέμηση των ιδιωτικοποιήσεων, για την ενίσχυση της διεθνούς αλληλεγγύης της εργατικής τάξης ενάντια στον καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό» διεξήχθη στην Μποκοτά της Κολομβίας από τις 21 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, το 14ο Συνέδριο της TUI Δημόσιων Υπηρεσιών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Στο Συνέδριο συμμετείχαν 200 αντιπρόσωποι δεκάδων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων μελών της ΠΣΟ μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπείες από την ΠΑΣΥΕΚ και την ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ συναποτελούμενες από τον ΓΓ της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ Μιχάλη Αρχοντίδη, τον ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Νίκο Γρηγορίου και τον Κεντρικό Οργανωτικό της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ Σταύρο Ανδρέου.

Το Συνέδριο εκτίμησε διεξοδικά την δράση της Διεθνούς την τελευταία τετραετία που  μεσολάβησε από το προηγούμενο Συνέδριο του 2019 το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και καθόρισε στόχους και προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα.

Οι αποτροπή των συνεχών προσπαθειών των Κυβερνήσεων σε εθνικό επίπεδο για την ιδιωτικοποίηση Δημόσιων Υπηρεσιών και το ξεπούλημα τους, η επιδίωξη τους για μείωση των θέσεων εργασίας και η αντικατάσταση τους με την αγορά υπηρεσιών, οι μειώσεις μισθών και η συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων τέθηκε από όλες τις Οργανώσεις που συμμετείχαν στο Συνέδριο ως ύψιστη προτεραιότητα.

Το 14ο Συνέδριο της TUI Δημόσιων Υπηρεσιών της ΠΣΟ καταδίκασε με ψήφισμα του την παράνομη και βίαιη ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών που έχει ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς τον Παλαιστινιακό Λαό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Συνέδριο με ψήφισμα του εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη της ΠΣΟ στον αγώνα των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκύπριων εργαζομένων για λύση του Κυπριακού και επανένωση της Κύπρου.

Τέλος, το 14ο Συνέδριο της Διεθνούς Δημόσιων Υπηρεσιών της ΠΣΟ εξέλεξε Διοικούσα Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο ΓΓ της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ Μιχάλης Αρχοντίδης και ο ΚΟΓ της ΠΑΣΥΕΚ- ΠΕΟ Σταύρος Ανδρέου.