Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ συμμετείχε στο 15ο Συνέδριο της TUI TRANSPORT – WFTU

723

Αντιπροσωπεία της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ αποτελούμενη από τη Γ.Γ. της Συντεχνίας Νάτια Κυρίτση και τον Κ.Ο.Γ. Στέλιο Στέλιου συμμετείχε στις εργασίες του 15ου συνεδρίου της Διεθνούς των Μεταφορών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (TUI TRANSPORT – WFTU) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2023 και το οποίο φιλοξενήθηκε από το ΠΑΜΕ.

Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις ηπείρους και χώρες που εκπροσωπεί η ΠΣΟ.

Το συνέδριο ανασκόπησε τη δράση της Διεθνούς των Μεταφορών από το προηγούμενο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2019 και ενέκρινε ομόφωνα τo πλάνο δράσης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι παρεμβάσεις των συνέδρων κατέδειξαν κοινά προβλήματα σε όλες τις χώρες του πλανήτη που είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εθνικές κυβερνήσεις που υπηρετούν το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές εταιρείες. Οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων μέσων μεταφοράς, λεωφορείων, τραίνων, μετρό, σιδηροδρόμων, των λιμανιών και των τηλεπικοινωνιών, η πίεση και υποβάθμιση των μισθών για αύξηση του κέρδους των εταιρειών, η αμφισβήτηση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως το δικαίωμα της απεργίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι τα κοινά ζητήματα που υπάρχουν ενώπιων όλων των εργαζομένων και που η Οργάνωση μας έχει ενώπιων της.

Όλα τα Συνδικάτα και οι σύνεδροι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με το λαό της Παλαιστίνης για τη νέα γενοκτονία που επιχειρείται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας από το κράτος του Ισραήλ, με την προκλητική ανοχή και υποστήριξη του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Συμμάχους τους, είναι μια επαίσχυντη κλιμάκωση μιας πορείας δεκαετιών κατοχής,  προσφυγοποίησης και καταπάτησης κάθε έννοιας ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού.

Το συνέδριο πιστεύει πως ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί σταθερή ειρήνη και ασφάλεια είναι ο άμεσος τερματισμός της Ισραηλινής κατοχής και του εποικισμού και η δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

Το 15ο συνέδριο της Διεθνούς των Μεταφορών της ΠΣΟ εξέλεξε τη νέα ηγεσία της οργάνωσης και την Εκτελεστική Επιτροπή. Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ θα συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή με τη Γενική Γραμματέα της Νάτια Κυρίτση.