ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

342

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος σε ηλικία 87 ετών.  

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις 29 Μάη του 1935 και στα 18 του, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ώστε να σπουδάσει παιδαγωγός ωστόσο η αριστερή κληρονομιά του πατέρα του έγινε λόγος αρνητικής αντιμετώπισής του από το πανεπιστήμιο καθώς δεν του επέτρεψαν να εγγραφεί στη σχολή λόγω έλλειψης χαρτιού κοινωνικών φρονημάτων. Έτσι, φοίτησε στην Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1953-1956) και στην Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1954-1957).

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Επίσης, ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Με την Τζένη Καρέζη ήταν παντρεμένος από το 1968 μέχρι το 1992 με την οποία απέκτησε τον γιο τους, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο ενώ από το 1997 ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Αλέξανδρο, την Ηλέκτρα, τη Μάγια και την Άρτεμι – Γεωργία που σε ηλικία 8 μηνών, έχασε τη ζωή της λόγω μίας σπάνιας ασθένειας.

Ο Κώστας Καζάκος ήταν στρατευμένος στην Αριστερά και πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ. Είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2007 και του Οκτώβρη 2009, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.