Έγκαιρη πληρωμή συντάξεων μετά από τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ

422

Η ΕΚΥΣΥ με ανακοίνωση της ενημερώνει τους συνταξιούχους ότι ύστερα από διαβήματα της προς το Υπουργείο Εργασίας έχει γίνει προγραμματισμός για έγκαιρη πληρωμή των συντάξεων και επιδομάτων.

Συγκεκριμένα από αύριο Πέμπτη 9 Απριλίου θα πληρωθούν όλες οι συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η  κοινωνική σύνταξη  για το μήνα Απρίλιο του 2020.

Σε ότι αφορά την πληρωμή του επιδόματος για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων) και το πασχαλινό επίδομα όπως επίσης και το επίδομα πολύτεκνης μάνας  θα πληρωθούν την Τρίτη 14 Απριλίου.

Η ΕΚΥΣΥ προτρέπει παράλληλα τους συνταξιούχους να ζητήσουν την βοήθεια του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή και με άλλους τρόπους  για να  μπορέσουν  να  πληρωθούν τις συντάξεις τους από τις τράπεζες.

«Αν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να  μην μεταβούν στις τράπεζες για να αποφύγουν  την μεγάλη ταλαιπωρία  και το κίνδυνο που προκύπτει  από την πολλή συγκέντρωση κόσμου και μέσα και έξω από τις τράπεζες. Η προστασία της υγεία  των ηλικιωμένων  λόγω του προβλήματος της πανδημίας  από τον κορωνοιό είναι πολύ αναγκαία», καταλήγει η ΕΚΥΣΥ.