Αναβάθμιση του νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς ζητούν οι συνταξιούχοι

239

Η υγεία και η ζωή των κατοίκων της περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς βρίσκεται σε κίνδυνο επί καθημερινής βάσης εξαιτίας του ότι το Περιφερειακό νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου στην Πόλη Χρυσοχούς από μέλη και στελέχη της ΕΚΥΣΥ.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, παρευρέθηκε ο Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστας Σκαρπάρης και ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Παντελής Παντελίδης. Όπως επισημάνθηκε, το νοσοκομείο χρειάζεται επειγόντως ικανοποιητική στελέχωση καθώς και τον αναγκαίο εξοπλισμό για να μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας και να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού όλης της περιφέρειας του Δήμου.
Τα στελέχη της ΕΚΥΣΥ άσκησαν έντονη κριτική στο Υπουργείο  Υγείας καθώς και στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) αφού άφησαν το νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων και κάλεσαν παράλληλα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, αλλά και όλους τους κοινοτάρχες των γειτονικών κοινοτήτων να κάνουν όλα τα αναγκαία διαβήματα με τρόπο ώστε το περιφερειακό νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή να μπορεί να εξυπηρετεί σε συνθήκες ΓεΣΥ όσους έχουν ανάγκη.
Συσκέψεις η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε την ίδια μέρα και στην Αγία Μαρίνα και στο Πωμό.

Όπως τονίστηκε στις συσκέψεις, η βελτίωση των χαμηλών συντάξεων καθίσταται επιτακτική ανάγκη και πρέπει προς το σκοπό αυτό να παραχωρηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα 19 εκατομμύρια ευρώ που έχει αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο από τον Δεκέμβριο του 2019 και τα οποία η Υπουργός Εργασίας είχε ανακοινώσει κατά την διάρκεια συνάντησης με την ΕΚΥΣΥ τον περασμένο Δεκέμβριο. Αν γίνει αυτό τότε θα γίνει ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης του στόχου να μην υπάρχουν συνταξιούχοι φτωχοί με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν και για τα διαβήματα που έχουν γίνει από την ΕΚΥΣΥ για την επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ ιδιαίτερα για το κόστος αρκετών φαρμάκων που δεν καλύπτονται πλήρως από το σύστημα.