Αναπάντητες αιτήσεις συνταξιούχων από το 2018

435

Με τα σοβαρά προβλήματα  που παρατηρούνται στην υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας, η οποία έχει κλειστά τα τηλέφωνα και τις πόρτες της και συνεπώς δεν μπορεί κανένας συνταξιούχος να επικοινωνήσει μαζί της ώστε να λάβει μια απάντηση είτε για την αδικαιολόγητη απόρριψη της αίτησής του, είτε για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση της αίτησης ασχολήθηκαν οι συσκέψεις στελεχών της ΕΚΥΣΥ οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες την τελευταία βδομάδα.  «Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι υπάρχουν αιτήσεις που υποβλήθηκαν από το 2018 και μέχρι σήμερα δεν έχουν διεκπεραιωθεί, παρόλες τις υποσχέσεις της Υπουργού Εργασίας. Αυτό το γεγονός εκλαμβάνεται και από την ΕΚΥΣΥ και από τους συνταξιούχους ως αδιαφορία της κυβέρνησης και αυτό φαίνεται εξόφθαλμα”, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΚΥΣΥ.

«Στα γραφεία  της ΕΚΥΣΥ φτάνουν καθημερινά δεκάδες παράπονα και φαίνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες στοιβαγμένες αιτήσεις στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας με τους χαμηλοσυνταξιούχους να περιμένουν πάρα πολλούς μήνες για να πάρουν, ΑΝ πάρουν, τα επιδόματα που δικαιούνται. Βλέπουμε ανθρώπους να βασανίζονται και να ταλαιπωρούνται για απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να απογοητεύονται, να παραδίδουν τα όπλα και να σταματούν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται. Η μοναδική τους ελπίδα είναι τα διαβήματα που κάνει η ΕΚΥΣΥ για αυτούς, ωστόσο και αυτά γίνονται με πολλές δυσκολίες», δήλωσε στις συσκέψεις ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ.

Συνταξιούχοι εγκλωβισμένοι στο ΕΕΕ

Όπως ανέφερε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ παράπονα εκφράστηκαν και από συνταξιούχους που ήταν πρώην λήπτες του ΕΕΕ και ενώ τώρα είναι συνταξιούχοι, τους άφησαν εγκλωβισμένους στο σχέδιο αυτό με αποτέλεσμα να χάνουν περίπου 300 ευρώ τον μήνα διότι δεν τους ενημερώνουν. «Ουσιαστικά η ένταξη των ληπτών ΕΕΕ που συνταξιοδοτούνται, στο σχέδιο χαμηλοσυνταξιούχων θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα για να επωφελούνται από τις πρόνοιές του, που είναι καλύτερες από το ΕΕΕ», ανέφερε.