Αυθόρμητη στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου

273

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι επίγειας εξυπηρέτησης της εταιρείας LGS στο Αεροδρόμιο Πάφου διαμαρτυρόμενοι για το νέο καθεστώς που προέκυψε από σχετικό διάταγμα του Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το διάταγμα άνοιξε ουσιαστικά τις διαδικασίες στα αεροδρόμια για την εισαγωγή νέων εταιριών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν εκτός επαγγέλματος εργαζόμενοι με αρκετά χρόνια υπηρεσίας ή να μεταφέρονται οι εργαζόμενοι από τη μια εταιρεία στην άλλη χωρίς να διασφαλίζονται οι υφιστάμενοι όροι εργοδότησης τους και τα συνεχόμενα χρόνια υπηρεσίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίωρης απεργίας οι επιβάτες χειροκρότησαν τους απεργούς εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Συντεχνιών ΠΕΟ – ΣΕΚ και εκπροσώπων των εργαζομένων με το Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών και με εκπροσώπους των Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας για να συζητηθεί το θέμα.