ΓΓ ΠΕΟ: Αδιανόητο να συζητιούνται ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων Η.Ο.

335

Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη είχε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Η συνάντηση, την οποία ζήτησε η ΠΕΟ, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και παρόντες σε αυτήν ήταν επίσης ο Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου και ο Γ.Δ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ έθεσε το ζήτημα της ανάγκης για ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι οποίες έληξαν και ζήτησε από τον Υπουργό όπως ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο.

Την ίδια στιγμή, ο Πάμπης Κυρίτσης επανέλαβε τη θέση της ΠΕΟ ότι είναι αδιανόητο να συζητιούνται οι ιδιωτικοποιήσεις, ιδιαίτερα των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, αφού αποδείχθηκε ότι η μέθοδος αυτή είναι ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά και των εργαζομένων και ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμένει σε αυτή την πολιτική η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αποτρέψει το πισωγύρισμα.

Στη συνάντηση από πλευράς ΠΕΟ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση επίσης στο ζήτημα υποστελέχωσης των Δήμων και των Κοινοτικών Συμβουλίων αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις σε Ημικρατικούς Οργανισμούς και επησημάνθηκε ότι τουλάχιστον για τα ζητήματα που αφορούν το ωρομίσθιο εργατικό προσωπικό, χρειάζεται άμεσα να επανεξεταστεί η διαδικασία αποπαγοποίησης των θέσεων για να στελεχώνονται τα Τμήματα έγκαιρα. Επισημάνθηκε δε ότι η μεγάλη δυστοκία και η καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς κυβέρνησης για την στελέχωση οδηγεί στην αγορά υπηρεσιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι στο οποίο η ΠΕΟ αντιτίθεται σθεναρά.

Σε ότι αφορά τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα λόγω των αποφάσεων του 2013, η ΠΕΟ απαίτησε όπως η κυβέρνηση εξεύρει τρόπο ώστε να καλυφθούν αυτοί οι εργαζόμενοι γιατί όσο το ζήτημα αυτό παραμένει άλυτο, θα μεγαλώνει και θα γίνεται πιο δυσεπίλυτο.

Ένα άλλο ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης από πλευράς κυβέρνησης είναι οι περιπτώσεις των Ταμείων Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τρόπο που οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να έχουν κάλυψη για υπηρεσίες που δεν καλύπτει το ΓΕΣΥ.

Από πλευράς του ο Υπουργός ευχαρίστησε την ΠΕΟ για τη συνάντηση, άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τα αιτήματα και είπε ότι θα τα λάβει σοβαρά υπόψη γιατί θέλει να υπάρχει ένα καλό επίπεδο διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Εργατικού Βήματος που κυκλοφορεί αύριο 19 Φεβρουαρίου