Επίδομα ασθενείας θα δικαιούνται όσοι δεν επιθυμούν αφυπηρέτηση στα 63

316
ǫ骩�頪ܨﭴ᩠󥠰ᣪܪ頳�𡱡럡 �ȥ󳡫ﭟ꧲.

Επίδομα ασθενείας θα δικαιούνται πλέον όσοι εργαζόμενοι δεν αφυπηρετούν στο 63ο έτος και συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι το 65ο. Η ΠΕΟ είχε υποβάλει επανειλημμένως από το 2016 το αίτημα αυτό αφού πρόκειται για μια αδικία σε βάρος αυτής της ομάδας των εργαζομένων. Τελικά, η κυβέρνηση συναίνεσε στην παραχώρηση του επιδόματος ασθενείας και όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, έχει ετοιμαστεί σχετικό νομοσχέδιο το οποίο στάληκε στην Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Σε ότι αφορά την παραχώρηση ανεργιακού επιδόματος στους εν λόγω εργαζόμενους, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναλογιστική μελέτη προτού απαντήσει.

Η Αν.Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους σε δηλώσεις της στο «Ε.Β.» τόνισε ότι πρέπει άμεσα να ρυθμιστεί και το ζήτημα της παραχώρησης ανεργιακού επιδόματος αφού πρόκειται για στρέβλωση και αδικία η οποία επηρεάζει τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζόμενων που αν αφυπηρετήσουν πρόωρα τους επιβάλλεται πέναλτι μείωσης 12% στις συντάξεις τους.