Ηλικιωμένοι στέκονται σε ουρές κάτω από τον ήλιο έξω από τις τράπεζες

380

Τεράστια ταλαιπωρία βιώνουν οι συνταξιούχοι αυτές τις μέρες εξαιτίας του καύσωνα και του γεγονότος ότι είναι υποχρεωμένοι να στέκονται σε ουρές έξω από τις τράπεζες τηρώντας τα μέτρα για προστασία από τον κορονοϊό.

Η ΕΚΥΣΥ, τονίζει σε ανακοίνωση της ότι γίνεται καθημερινά δέκτης πολλών παραπόνων από τους ηλικιωμένους οι οποίοι υποχρεώνονται να περιμένουν  έξω από τα καταστήματα των τραπεζών μέσα σε συνθήκες που δεν περιποιούν τιμή ούτε για τις τράπεζες  ούτε για την κυβέρνηση η όποια τις άφησε να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και σε αυτό το κομμάτι, πέραν από τις απαράδεκτες υπερχρεώσεις που συνεχίζουν να επιβάλλουν.

Αρκετοί πολίτες και ηλικιωμένοι  κάποιοι  από αυτούς με τα μπαστούνια, περιμένουν στη γραμμή έξω από  τις τράπεζες μέσα στο ήλιο  και με θερμοκρασία 43 βαθμούς  για να εξυπηρετηθούν, καταγγέλλει η ΕΚΥΣΥ.

Η ΕΚΥΣΥ ζητά τόσον από τις τράπεζες όσο και από την κυβέρνηση να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην Κύπρο, ύστερα από το κλείσιμο πάρα πολλών καταστημάτων των τραπεζών, και εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί  για την προστασία από την πανδημία, να καθορίσουν πρωτόκολλα και διαδικασίες, η τήρηση των οποίων θα εξυπηρετεί και δεν θα ταλαιπωρεί όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.

Η ΕΚΥΣΥ καταγγέλλει ότι έξω από τις τράπεζες δεν υπάρχουν ούτε  στέγαστρα, ούτε ένα παγκάκι, ούτε μια καρέκλα για να μπορεί  ένας ηλικιωμένος  να αντέξει στη γραμμή μέχρι να εξυπηρετηθεί.