Η ΕΚΥΣΥ τιμά την γιορτή της Μάνας και διεκδικεί τα δικαιώματα των συνταξιούχων

382

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ σε συνεργασία με την ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, έχει καθιερώσει να τιμά τη γιορτή της Μάνας με την πραγματοποίηση εκδήλωσης, η οποία όμως φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ με την ευκαιρία αυτή απευθύνει σε όλες τις μάνες την απέραντη εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη της και τους εύχεται χρόναι πολλά με υγεία και ευτυχία. «Τιμούμε την Μάνα, το ζωνταντό παράδειγμα αφοσίωσης και ανιδιοτέλειας, την Μάνα, την πιο ιερή μορφή του κόσμου ,την Ηρωόμανα, την Αγωνίστρια , την Μάνα με τους πολλαπλούς ρόλους και την πολύ μεγάλη της προσφορά», Φέτος η γιορτή τιμάται μέσα σε πολύ διαφορετικές, δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την πανδημία με τονκορωνοϊό.

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων διαβεβαιώνει παράλληλα ότι θα συνεχίσει τον οργανωμένο αγώνα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ούτως ώστε όλοι οι συνταξιούχοι να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι συντάξεις των γυναικών, ιδιαίτερα όσων είναι μεγαλύτερης ηλικίας, είναι πολύ χαμηλές και η ΕΚΥΣΥ απαιτεί από την κυβέρνηση να βελτιώσει το σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα ώστε να μην υπάρχουν φτωχοί συνταξιούχοι που να λαμβάνουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας αδυνατώντας να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση . Την ίδια στιγμή θα πρέπει το επίδομα μάνας και το πασχαλινό επίδομα να βελτιωθούν και στον υπολογισμό του να λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια που ίσχυαν πριν τις αποκοπές.