«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ…»

364

Συναυλίες Αλληλεγγύης για τους απασχολούμενους  στο χώρο του πολιτισμού

Στο πλαίσιο στήριξης των απασχολούμενων στο χώρο του Πολιτισμού, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων, η Κίνηση Πολιτισμού διοργανώνει συναυλίες αλληλεγγύης με σύνθημα « Κανένας μόνος του. Μαζί Δυνατοί». Οι συναυλίες θα μεταδοθούν διαδικτυακά στις 3 και 5 Ιανουαρίου.  Εισιτήριο – Εισφορά 5 και 10 ευρώ θα διατίθενται www.soldoutTicketbox.com

Όλα τα έσοδα των συναυλιών θα διατεθούν για στήριξη εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των επιπτώσεων από τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19.

Αναλυτικά:

Α. Κυριακή 03/01/2021, 9:00 μ.μ

Συναυλία με τίτλο «Οι τρεις Μάνοι»: Πρόκειται για ένα μοναδικό αφιέρωμα στους τρεις δημιουργούς Μάνο Λοḯζο, Μάνο Ελευθερίου και Μάνο Ξυδού. Με συνδετικό κρίκο τον Λοḯζο, παντρεύεται ο Ελευθερίου που κατά κύριο λόγο υπηρέτησε το ελαφρό λαϊκό τραγούδι με τον Μάνο Ξυδού που έδωσε σπουδαία δείγματα στο ροκ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια που συναντούμε στην κάθε μας μέρα και που μας συντροφεύουν στην ψυχαγωγία και στη διασκέδαση μας. «Ο Άμλετ της σελήνης», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Δεν θα ξαναγαπήσω», «Αχ χελιδόνι μου», «Τζαμάικα», «Μαλαματένια λόγια», «Λένε για μένα», είναι ένα δείγμα από τα σαράντα τραγούδια που θα ακουστούν στην παράσταση.

Οι έξι ερμηνευτές, Κούλης Θεοδώρου, Μαρία Θεοδότου, Νικόλας Φιλήτας, Δημήτρης Μεσημέρης, Φρειδερίκη Τομπάζου και Σάββας Λαγού καταθέτουν την ψυχή τους για να μας μεταφέρουν σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι μελωδιών και στίχων. Τους ερμηνευτές θα συνοδεύσει πενταμελής ορχήστρα.

Β. Τρίτη 5/01/2021, 9:00 μ.μ  Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ

Συναυλία με τίτλο «Τραγούδια του διπλανού»: Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο που μιλάνε για την μεταξύ των ανθρώπων αγάπη ανεξαρτήτως φυλής, έθνους και θρησκείας. «Κάποτε νιώθω να ΄μαι ανάμεσα σ ‘αυτούς πού δε γνώρισα ποτέ» είπε και ο Ελύτης («Εκ του πλησίον»). Ο συνάνθρωπος είναι το είδωλο του προσώπου μας στον καθρέφτη. Μ’ αυτή τη σκέψη, οι συντελεστές μάζεψαν τραγούδια των μεγάλων συνθετών, στιχουργών  και ποιητών μας και προτείνουν αυτή τη συναυλία σε εποχές αφιλίας και κοινωνίες ανέραστες, διχασμένες, εκμετάλλευσης και με την αγάπη «κατά το δοκούν» ή ως δόλωμα κέρδους καιροσκοπικών νεόπλουτων Gala.

Δύο νέοι κύπριοι ερμηνευτές (Φρειδερίκη Τομπάζου, Πάρης Παράσχος) και πέντε μουσικοί υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλογήρου ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, είναι οι συντελεστές της συναυλίας αυτή με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Σταύρου Κουγιουτζή, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου κ.α. σε στίχους και ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλου κ.α.