Μήνυμα ειρήνης και επανένωσης από τα παιδιά στην κατασκήνωση της ΠΕΟ

487

Την κατασκήνωση επισκέφθηκε την Τρίτη, 9 Ιουλίου η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά από πρόσκληση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΠΕΟ.
Στη διάρκεια της επίσκεψης η Υπουργός ξεναγήθηκε από τον Γ.Γ. της ΠΕΟ και τα υπόλοιπα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της Ομοσπονδίας στα Αναπαυτήρια και πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στο αμφιθέατρο με Κυπριακούς χορούς από Ε/κ και Τ/κ χορευτές. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ο Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Εργατικής Νεολαίας Σταύρος Αντρέου και η Υπουργός Εργασίας. 


Πολύ συγκινητικό ήταν το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης αφού είχε έντονο δικοινοτικό χρώμα. Παιδιά Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων χόρεψαν μαζί Κυπριακούς χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές και δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσα πολλά πράγματα ενώνουν τις δύο κοινότητες. Στην εκδήλωση χόρεψαν και τα παιδιά της αντιπροσωπείας από την Ελλάδα και έγινε και παρουσίαση ενός τραγουδιού στην νοηματική γλώσσα. Επίσης παρουσιάστηκε φιλμάκι με την ζωή και τις δραστηριότητες στην κατασκήνωση.
Όπως ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Σ. Ανδρέου, στόχος της κατασκήνωσης είναι να στείλει στα παιδιά μηνύματα για ειρήνη και την ανάγκη για επανένωση του νησιού μας. «Θέλουμε μια Κύπρο ελεύθερη, χωρίς στρατούς όπου μπορούν οι κάτοικοί της να ζήσουν ειρηνικά», είπε.
Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης στον δικό του σύντομο χαιρετισμό εξέφρασε την υπερηφάνεια της Ομοσπονδίας για την δουλειά που γίνεται στην κατασκήνωση και την ευκαιρία που δίνεται στα παιδιά να περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους και να φεύγουν από αυτήν πιο πλούσια σε εμπειρίες και εφόδια.
Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ έστειλε μήνυμα επανένωσης της Κύπρου και του λαού της τονίζοντας πως είμαστε αδέρφια στη ζωή και στον αγώνα για ειρήνη και ελευθερία.
Λαμβάνοντας το λόγο η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι συμφωνεί με τα μηνύματα ειρήνης που στέλνει η κατασκήνωση της ΠΕΟ και είπε πως η Κύπρος πρέπει να είναι ελεύθερη για το καλό όλων των κατοίκων της. Ευχαρίστησε τον Γ.Γ. της ΠΕΟ για την πρόσκληση και συνεχάρη την Ομοσπονδία για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα Αναπαυτήρια.