Οι αγώνες των συνταξιούχων δεν πήγαν χαμένοι

339

Η ΕΚΥΣΥ εκφράζει την ικανοποίηση της  για την εφαρμογή της Β’ φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας την 1η Ιουνίου και την προσφορά ενδονοσοκομειακής φροντίδας στους δικαιούχους.

Όπως τόνισε ο  Γ.Γ.  ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης  σε συνέδρια της Γραμματείας, η Οργάνωση του,  πραγματοποίησε δεκάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απαιτώντας την εφαρμογή ενός καθολικού και κοινωνικά δίκαιου ΓΕΣΥ.

«Πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείου Υγείας καθώς και έξω από όλα τα νοσοκομεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Μέχρι και την τελευταία στιγμή που το νομοσχέδιο κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ ήταν έξω από το κτήριο της Βουλής μαζί με την Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ  και απαιτούσαν την ψήφιση ενός μονοασφαλιστικού συστήματος υγείας», υπενθύμισε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε από την εφαρμογή της Α’ φάσης του ΓΕΣΥ, η ΕΚΥΣΥ δέχτηκε και κάποια παράπονα που σχετίζονται με αδυναμίες που υπάρχουν και θα επιδιώξει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους ώστε να επιλυθούν άμεσα. Ωστόσο, τόνισε, δεν παύει να θεωρείται η νομοθεσία για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, μαζί με την νομοθεσία για τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ως οι δύο μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις του Κυπριακού λαού.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ εξέφρασε την ικανοποίησή του , εκ μέρους της Οργάνωσης του και της ΠΕΟ, γιατί οι αγώνες των συνταξιούχων δεν πήγαν χαμένοι: «Οι συνταξιούχοι μας κατάφεραν να διαφοροποιήσουν με τους αγώνες τους τις αρχικές θέσεις της σημερινής  κυβέρνησης  που επέμενε στην εφαρμογή ενός πολυασφαλιστικού συστήματος», τόνισε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ.