Πακέτα αλληλεγγύης από το Λαϊκό Δίκτυο ενόψει Πάσχα

576

Εκατοντάδες πακέτα αλληλεγγύης δόθηκαν σήμερα από το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Το παρόν τους έδωσαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και η Α.ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους προσφέροντας εισφορά για τις ανάγκες του Δικτύου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συγχάρηκε το Λαϊκό Δίκτυο για την πρωτοβουλία να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη για να περάσουν όσο το δυνατόν πιο καλά αυτές τις γιορτινές μέρες.

«Να συγχαρώ ιδιαίτερα τους πολλούς νεαρούς εθελοντές οι οποίοι βοηθούν στην προετοιμασία των πακέτων. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια την οποία καταβάλλει το Λαϊκό Δίκτυο», σημείωσε προσθέτοντας ότι θα είναι πολύ σημαντική η βοήθεια, πλησιάζει τις 20,000 ευρώ για να δοθούν τα πακέτα σε αυτές τις οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Η πολιτεία θα πρέπει να δει πως καθορίζει κοινωνική πολιτική που να στηρίζει όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες λόγω και της πανδημίας, τόνισε ο Α. Κυπριανού προσθέτοντας ότι η οικονομική κρίση του ΄13 είχε συσσωρεύσει πολλά προβλήματα,  η πανδημία έχει έρθει να προσθέσει σε αυτά τα προβλήματα και οι  ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως είναι  η πρωτοβουλία του Δικτύου δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.  «Χρειάζεται το κράτος να δείξει πολύ περισσότερη ευαισθησία στα προβλήματα των συνανθρώπων μας», υπογράμμισε.

Το Δίκτυο λειτουργά ολόχρονα και τα πακέτα του Πάσχα είναι μια από τις δραστηριότητες, τόνισε στις δηλώσεις της η Αναπληρώτρια ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους προσθέτοντας ότι το Δίκτυο στηρίζει με διάφορους τρόπους οικογένειες που χρειάζονται στήριξη. «Η πανδημία έχει κάνει ακόμα πιο έντονα κοινωνικά προβλήματα ειδικότερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, για εργαζόμενους που για μεγάλο χρονικό διάστημα ζουν με τα επιδόματα που σαφώς και δεν μπορούν να στηρίξουν επαρκώς τις ανάγκες», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως σήμερα παρά ποτέ άλλοτε επιβάλλεται να υπάρξει μια νέα κοινωνική πολιτική, να στραφεί στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα. «Αν η κοινωνική πολιτική συνεχίσει να είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που να στηρίζει τους φτωχότερους από τους φτωχούς και να μην απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη τότε οι κοινωνικές ανισότητες θα διευρυνθούν και η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι πρωταθλήτρια στις κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων», υπέδειξε.

Η Συντονίστρια του Δικτύου Μαρίνα Κούκου ευχαρίστησε όλες τις οργανώσεις που αποτελούν το Λαϊκό Δίκτυο και συμβάλουν στην προσπάθεια για να παρέχεται βοήθεια στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες. «Εδώ και οκτώ χρόνια λειτουργεί το Δίκτυο και δυστυχώς αντί να μειώνονται τα άτομα που χρειάζονται στήριξη, αυξάνονται και αυτό μας ανησυχεί» τόνισε.