Παράταση μέτρων μέχρι 30 Απριλίου και επέκταση των σχεδίων του Υπ. Εργασίας μέχρι 12 Ιουνίου

287

Την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου όλων των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού ανακοίνωσε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που αφορούν και τους εργαζόμενους έχουν επεκταθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου. Επιπρόσθετα έχει δοθεί, σύμφωνα με την Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου, μια τετράμηνη περίοδος όπου θα συνεχίσει η στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων ανάλογα με την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας της κάθε επιχείρησης.

“Αν πχ μια επιχείρηση μετά τη λήξη των σχεδίων μας συνεχίσει να μην μπορεί να αποκτήσει το 50% του κύκλου εργασιών της θα στηρίζουμε τους εργαζομένους και την επιχείρηση κατά 50%. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο όρος των μη απολύσεων ισχύει για όλη την περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει η κρατική στήριξη για όλη αυτή την περίοδο, ώστε να μην έχουν πρόβλημα στη συνέχιση της οικ. τους δραστηριότητας”, ήταν επι λέξει η δήλωση της Υπουργού.