ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΟΥΝΤΑΣ

314

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του τζαμιού της Ορούντας, ενώ στους σχεδιασμούς της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά περιλαμβάνονται και άλλα επτά μουσουλμανικά τεμένη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Τάκης Χατζηδημητρίου, η Επιτροπή αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε προσφορές για την αποκατάσταση του τεμένους της Ορούντας.

Παράλληλα, προβλέπεται και η αποκατάσταση χώρων που χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας, με τον κ. Χατζηδημητρίου να κάνει λόγο για σημαντικό μνημείο για τους Τουρκοκύπριους με καταγωγή από την Ορούντα.

Είπε ακόμη ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συντήρηση του μνημείου εκφράζουν και οι κάτοικοι της κοινότητας, ενώ πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή θα στείλει «ουσιαστικά μηνύματα».

Εξάλλου, προχωρούν οι μελέτες και οι σχεδιασμοί για επτά τζαμιά στις κοινότητες Μαρωνίου, Καλού Χωριού, Άγιου Θεοδώρου, Λευκάρων, Αυδήμου, Αλέκτωρας και Τέρρας.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ζουχουρί Τεκκέ, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι είναι σε συνεννόηση με τον Δήμο Λάρνακας και το Τμήμα Αρχαιοτήτων, για τον καθαρισμό του εξωτερικού τοίχου.

ΑΠΟ: ΚΥΠΕ