Σύσκεψη με φόντο την αποκλιμάκωση των μέτρων

243

Σύσκεψη με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, θα προεδρεύσει σήμερα στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Στόχος, η αποκλιμάκωση των μέτρων που τέθηκαν ύστερα από το νέο lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα επιδημιολογικής εικόνας και θα τεθούν επί τάπητος οι τομείς οι οποίοι θα τύχουν χαλάρωσης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακούσει τις εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ενώ  το Υπουργικό θα αποφασίσει για  τροποποιήσεις των υφιστάμενων μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Πάντως, με τη μέχρι σήμερα εμπειρία από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός στην Κύπρο, η κυβέρνηση φαίνεται να κινείται όχι με αποκλειστικό γνώμονα τις συμβουλές της Επιστημονικής Επιτροπής αλλά και με άλλα κριτήρια που όπως αποδείχτηκε επανηλειμμένως ήταν λανθασμένα. Μένει να δούμε λοιπόν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ