Το “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” ανήκει στο ΑΞΙΚ

436

Η ΠΕΟ εκφράζει τη διαφωνία της με την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» σε δικαστήριο. Στηρίζει παράλληλα το αίτημα του ΑΞΙΚ και των φοιτητών του για παραχώρηση του «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στο εκπαιδευτικό ίδρυμα και αξιοποίηση του προς όφελος των σπουδαστών του.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΟ:

“Η ΠΕΟ σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) του ΑΞΙΚ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της στους φοιτητές του και τη σημερινή κινητοποίηση τους ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» σε δικαστήριο.
Είναι λυπηρό και ακατανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρά την καθολική απαίτηση του Δ.Σ, όλων των φορέων του τουρισμού, σχεδόν όλων των κομμάτων και τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής για στήριξη και αναβάθμιση του ΑΞΙΚ ως επίσης και την ανάγκη παραχώρησης του «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στο νόμιμο ιδιοκτήτη του το ΑΞΙΚ, προχωρεί ετσιθελικά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Θυμίζουμε ότι το «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» είναι ενιαίος χώρος με το ΑΞΙΚ, ανήκει στο ΑΞΙΚ και χρησιμοποιείτο σαν πρότυπο ξενοδοχείο για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών του. Το «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» το έκλεισε η κυβέρνηση Κληρίδη χωρίς τεκμηρίωση της ανάγκης για κάτι τέτοιο, και παρέμεινε σχεδόν ερημωμένο μέχρι σήμερα.
Την ίδια ώρα τα τελευταία χρόνια το ΑΞΙΚ αναπτύχθηκε σημαντικά, οι σπουδαστές του τριπλασιάστηκαν και έχει άμεση ανάγκη χώρων για τη διαμονή των σπουδαστών του οι οποίοι στοιβάζονται 4 με 5 άτομα σε κάθε δωμάτιο, αλλά και χώρων για εργαστήρια κλπ.
Η μετατροπή του σε δικαστήριο προβληματίζει όλους γιατί πέραν από τα εκατομμύρια που θα χρειαστούν για μετατροπές, είναι αδιανόητο δίπλα από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο να υπάρχουν κλούβες με εγκληματίες και αστυνομικές δυνάμεις ασφαλείας.
Κάνουμε ύστατη έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους και όχι μόνο να ασκήσουν την επιρροή τους για αλλαγή των αποφάσεων.
Καλούμε το ίδιο το κράτος να κάνει δεύτερες σκέψεις, να σεβαστεί την καθολικότητα της αντίθεσης όλων στις ενέργειες του και να πράξει ότι απαιτεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του ΑΞΙΚ και του Τουρισμού μας που έχει μεγάλη ανάγκη σωστά εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού.”