Άνευ προηγουμένου η ζήτηση για τα πακέτα αλληλεγγύης

338

Οι επιπτώσεις της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού είναι δραματικές και πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν πλέον ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν. Πέραν της συνεχούς έγνοιας για την υγεία τους, βιώνουν την φτώχεια, την ανεργία, την αβεβαιότητα. Αυτό αντικατοπτρίζεται άλλωστε και από την ανταπόκριση που είχε η φετινή εκστρατεία αλληλεγγύης του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Λεμεσό και Λευκωσία με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Η ζήτηση βοήθειας είναι άνευ προηγουμένου φέτος και αναμένεται ότι οι οικογένειες που θα βοηθηθούν θα είναι περισσότερες από 300, δηλαδή πέραν των 1000 ατόμων στη Λευκωσία», δήλωσε στο «Ε.Β.» η Μαρίνα Κούκου, εκπρόσωπος της ΠΕΟ στο Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευκωσίας-Κερύνειας.  Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το Δίκτυο θα δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του για ακόμη μια χρονιά συμβάλλοντας ώστε κανένα τραπέζι να μην μείνει άδειο τις γιορτές μας θλίβει όμως το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να περάσουν αυτές τις γιορτινές μέρες.

Σημειώνουμε ότι στη Λευκωσία η εκστρατεία συλλογής προϊόντων ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου και τα πακέτα αλληλεγγύης θα δοθούν στη βάση των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων που διέπουν τη λειτουργία του Δικτύου την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Στη Λεμεσό η εκστρατεία ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου και όπως δήλωσε ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λεμεσού Δημήτρης Χριστοδούλου, θα δοθούν δωροκουπόνια από σήμερα 16 Δεκεμβρίου μέχρι τις 22 του μήνα. «Το Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια βοηθώντας συνανθρώπους μας και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Φέτος βρεθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση αφού ο κόσμος που αποτάθηκε κοντά μας για στήριξη και βοήθεια ήταν πού περισσότερος από άλλες χρονιές», ανέφερε στο Ε.Β.

Όπως είπε, στη Λεμεσό θα δοθούν δωροκουπόνια σε 350 οικογένειες ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας, που αντιστοιχούν σε 1200 περίπου άτομα, τα οποία μπορούν να τα αξιοποιήσουν κάνοντας αγορές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από υπεραγορές. «Ο κόσμος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και αυτές τις μέρες δεν ξεχνούμε καμιά οικογένεια. Θέλουμε να νιώσουν όλοι οι συνάνθρωποί μας ότι έχουν κοντά τους κάποιον. Ως Λαϊκό Δίκτυο στη διάρκεια της εκστρατείας μας ζητήσαμε τη βοήθεια του κόσμου και ο απλός κόσμος από το υστέρημά του πρόσφερε για τους συνανθρώπους του και έδωσε όση βοήθεια μπορούσε για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια. Ευχαριστούμε θερμότατα τον κόσμο για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας», είπε ο Δ. Χριστοδούλου.

Στο Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετέχουν το ΑΚΕΛ, η ΠΕΟ, η ΠΟΓΟ, η ΕΚΑ και η ΕΔΟΝ.