ΓΓ ΠΕΟ: Χρειάζεται αναδιαμόρφωση του κοινωνικού κράτους

332

Δεν είναι αρκετά τα μέτρα που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων ανέφερε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ δήλωσε σήμερα στον ΑΣΤΡΑ ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας είναι συνέχεια των μέχρι σήμερα μέτρων. Είναι μεν θετικά και δίνουν μια ανάσα σε όσους επηρεάζονται από την πανδημία αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, η «ανάσα» είναι για να μην πάθουμε ασφυξία.

Ο Π. Κυρίτσης σημείωσε ότι η παρατεταμένη διάρκεια της κρίσης έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε μεγάλη μερίδα των εργαζομένων. Υπέδειξε ανάμεσα σε άλλα ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα κοινωνικής πολιτικής για τους χιλιάδες εργαζόμενους που ζουν με το 60% του μισθού τους και για τους πολίτες που ζουν με 300-400 ευρώ.

Όπως είπε, δημιουργείται ένα τοπίο όπου η κοινωνική συνοχή αρχίζει και απειλείται σοβαρά. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σοβαρή αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση του κοινωνικού κράτους καθώς υπάρχουν ζητήματα που έχουν «πατηθεί» το τελευταίο διάστημα.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί διαμόρφωσης των κατώτατων μισθών ενώ υπέδειξε ότι η κοινωνική ασφάλιση χρειάζεται αναθεώρηση και αναβάθμιση.

Πηγη: dialogos.com.cy