Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι

324

Μήνες συνεδρίων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας θα είναι ο Σεπτέμβριος και Οκτώβριο για τους συνταξιούχους στην προσπάθειά τους να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παραμένουν άλυτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Όπως είναι γνωστό η ΕΚΥΣΥ  έχει κάνει  πάρα πολλά διαβήματα προς τους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας, Ενέργειας και την  Υφυπουργό Πρόνοιας  χωρίς όμως να έχει  σχεδόν καμιά ανταπόκριση και αποτέλεσμα, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΚΥΣΥ. 

“Επομένως, αφού συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα, η  Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ αφού έλαβε υπόψη τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν στις τελευταίες συνεδρίες των επαρχιακών επιτροπών,  αποφάσισε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να προγραμματίσει μέτρα αντίδρασης σε μια προσπάθεια πίεσης προς την κατεύθυνση των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων, όπως είναι η λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας η οποία έχει γονατίσει τα νοικοκυριά των ηλικιωμένων και η απαίτηση για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης , η απαίτηση για βελτίωση της νομοθεσίας για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους  άντρες χήρους καθώς   και τα προβλήματα που δημιουργούνται  με τις  αδικαιολόγητα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και των αιτήσεων  που υποβάλλονται στην  Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας η οποία  ύστερα από 8 χρόνια από την νομοθεσία του ΕΕΕ δεν κατάφερε να λειτουργήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο για να εξυπηρετεί τους πολίτες και τους συνταξιούχους.”

Ταυτόχρονα, η ΕΚΥΣΥ επιμένει να ζητά επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται από  το ακριβό κόστος των φαρμάκων μέσω του ΓΕΣΥ αφού πολλά φάρμακα δεν καλύπτονται.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζονται Επαρχιακά συνεδρία της ΕΚΥΣΥ και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ως εξής:

-Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου στο  οίκημα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας.

-Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας στο Οίκημα της ΠΕΟ.

-Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Πάφου στο Οίκημα της ΠΕΟ.

-Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λάρνακας στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Περβολιών.

-Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, ΕΚΥΣΥ Λεμεσού, στο Οίκημα της ΠΕΟ. 

Όλα τα Συνέδρια θα αρχίσουν τις εργασίες τους στις 9.15 το πρωί και μετά την λήξη τους θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σε όλα τα Συνέδρια, στα οποία θα εγκριθούν υπομνήματα προς την κυβέρνηση  και  θα καταγράφονται όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και επηρεάζουν αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων, θα παρευρεθεί ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης και οι Επαρχιακοί Γραμματείς. 

Οι εκδηλώσεις  αυτές εντάσσονται και  στα πλαίσια των δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), η οποία με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.