Επίσκεψη στο χώρο υποδοχής αιτητών ασύλου στην Κοφίνου

364

Διττός ήταν ο σκοπός επίσκεψης του Γραφείου Μεταναστών της ΠΕΟ και του ΙΝΕΚ ΠΕΟ στο χώρο υποδοχής αιτητών ασύλου στην Κοφίνου την Παρασκευή 19 Ιουλίου.
Από τη μια, το Γραφείο Μεταναστών της ΠΕΟ, με επικεφαλής την Μαρίνα Κούκου, πρόσφερε γραφική ύλη και άλλα δωράκια στα παιδιά και στους αιτητές ασύλου και συνομίλησε μαζί τους σχετικά για τα διάφορα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο στον χώρο υποδοχής αλλά και γενικότερα για τη ζωή και διαβίωσή τους.
Από την άλλη, το ΙΝΕΚ ΠΕΟ, στα πλαίσια του προγράμματος που έχει αναλάβει για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, ενημέρωσε τους δικαιούχους ότι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό και αρκετοί με μεγάλη προθυμία και ενδιαφέρον εγγράφηκαν στο πρόγραμμα.
«Είναι γεγονός ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για εγγραφή στο πρόγραμμα του ΙΝΕΚ ΠΕΟ γιατί οι αιτητές ασύλου γνωρίζουν ότι η γνώση της Ελληνικής γλώσσας είναι βασικό στοιχείο στην ένταξή τους στην Κυπριακή κοινωνία και εργασία», δήλωσε στο Ε.Β. ο Συντονιστής του έργου και Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου-ΙΝΕΚ ΠΕΟ Παύλος Καλοσυνάτος.