Ευρώπη και Εμβολιασμός – Παιχνίδια με την Υγεία μας

848

Του Δρ. Αμβρόσιου Προδρόμου*

Η πανδημία έχει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την πολιτική αναπηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον σκοτεινό ρόλο των στυγνών οικονομικών συμφερόντων, και την αισχρή αυταρχική διάθεση των Γερμανών κυβερνώντων, που δεν χάνουν καμιά ευκαιρία να μας υπενθυμίσουν για το διαχρονικό του ποιόν. Ένα ποιόν το οποίο έχουμε δει επανελειμμένως τα τελευταία εκατό δέκα χρόνια. Σίγουρα δεν γνωρίζουμε περί ιατρικής, αλλά κάποια πράγματα δεν πρέπει να είσαι ιδιαίτερα ευφυής για να τα κατανοήσεις. Το ότι η Ευρώπη παίζει από την μια με την υγεία και από την άλλη με την οικονομία της, είναι πλέον ξεκάθαρο και παρά την καλή θέληση του κόσμου, οι απόφάσεις περί εμβολιασμών είναι τουλάχιστον εγκληματικές.

Ο λόγος για όλα τα πιο πάνω είναι η συνεχής άρνηση της Ένωσης να αποταθεί στην Ρωσία για την απόκτηση του πρώτου εμβολίου που έχει παρασκευαστεί, δηλαδή το Sputnik V. Τα αρχικά σχόλια της Έυρωπαϊκής Επιτροπής και δυστυχώς της Κύπριας Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου, ήταν αρνητικά και σε πολλές περιπτώσεις υποτιμητικά. Αντί αυτού, δέσμευσαν την Ένωση με εταιρίες αμφιβόλου ηθικού ερίσματος, δηλαδή, της δικής τους Γερμανικής αντίληψης (δεν αναφερόμαστε στην κ. Κυριακίδου), σε μια αδιέξοδη πολιτική η οποία δεν οδηγεί σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, ούτε περί Υγείας αλλά κυρίως ούτε περί Οικονομίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, η Ευρώπη αρνείται επίμονα να καταφύγει στην Ρωσική αγορά για δήθεν επιστημονικούς λόγους. Όλα αυτά τα αστεία και εγκληματικά έρχεται να διαψεύσει το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό στον πλανήτη, το φημισμένο ‘The Lancet – www.thelancet.com’ το οποίο σε δημοσίευση του στις 02/02/2021 διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί ελλειματικής επιστημονικής επάρκειας. Για όσους δεν αντιλαμβάνονται το τι σημαίνει το να γίνει δημοσίευση στο ‘The Lancet’, του οποίου οι έδρες είναι σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, και Πεκίνο, τότε ας ρωτήσουν τον προσωπικό ιατρό τους. Η δημοσίευση, η οποία έχει περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο, έχει βρεθεί ότι έχει αποτελεσματικότητα 91.6% (περιθώριο στατιστικού λάθους 5%, το μέγιστο το οποίο χρησιμοποιείται για παρόμοιες έρευνες).

Το εμβόλιο έχει ήδη διατεθεί σε 17 χώρες (Ρωσία, Λευκορωσία, Σερβία, Αργεντινή, Βολιβία, Αλγερία, Παλαιστίνη, Βενεζουέλα, Παραγουάη, Τουρκμενιστάν, Ουγγαρία, ΗΑΕ, Ιράν, Ουρουγουάη, Δημοκρατία της Γουινέας, Τυνησία και Αρμενία). Η εταιρία παρασκεύης έχει ήδη παραγγελίες από δεκάδες άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και το Ισραήλ. Δεν πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί νοιάζονται λιγότερο γαι τους λαούς τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνουμε ότι η Ουγγαρία, όντως μέλος της Ένωσης έχει ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για θέματα Υγείας, κάτι το οποίο απορρέει από την Συνθήκη της Λισαβόνας, και πολύ καλά έκανε, έχει παραγγέλει τεράστιες ποσότητες.

Πρόσφατα η Ρωσία πρότεινε να προμηθεύσει άμεσα την Ένωση με 100 εκ. δόσεις, δηλαδή κάλυψη 50 εκ. ατόμων (πέραν του 11% του πληθυσμού της Ένωσης). Αντί αυτού, η Ένωση αναλώνεται στην αντιπαράθεση με τις διάφορες εταιρίες, με τις οποίες έχει έρθει σε συμφωνία. Για το ποιόν της Astra Zeneca είχαμε αναφερθεί σε συγκεκριμένο άρθρο τον Οκτώβριο του 2020 αναφέροντας συγκεκριμένες καταδίκες της σε Ευρώπη και ΗΠΑ με τεράστια προστίματα. Παρόλα αυτά, η Ένωση συνεχίζει να παίζει τα αισχρά, μέχρι και φασιστικού τύπου παιχνίδια, της γερμανικής κυβέρνησης.

Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε την ύπαρξη της πανδημίας. Δεν μπαίνουμε στην λογική της συνωμοσίολογίας. Πανδημίες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, αυτή είναι η εξέλιξη της ανθρωπότητας. Παράλληλα, αναγνωρίζουμε την αξία και την συνδρομή των επιστημόνων που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες και εμείς οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Αυτό όμως που συμβαίνει με την επιμονή της Ένωσης, και πραγματικά λυπούμαστε για το γεγονός ότι στην θέση της Επιτρόπου Υγείας είναι Κύπρια πολίτης, είναι πέρα για πέρα εγκληματικό. Όταν εντός της Ένωσης χάνονται καθημερινά χιλιάδες συνανθρώποι μας, όταν οι επαγγελματίες Υγείας βάζουν καθημερινά την ζωή τους σε κίνδυνο, όταν καλούμαστε όλοι μας να μείνουμε στα σπίτια μας, όταν εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν κλείσει και ανθρώποι έχουν χάσει την δουλειά τους, όταν εκατομμύρια φοιτητές έχουν σταματήσει τις σπουδές τους και πολλοί περισσότεροι μαθητές προσπαθούν να μορφωθούν από το διαδίκτυο, η Ένωση με μπροστάρη τα αισχρά και φασιστικά οικονομικά συμφέροντα παίζουν με την Υγεία και την Ζωή μας. Μπορεί η Ένωση να λέει ότι θέλει, αλλά οι 31 επιστήμονες που έχουν λάβει μέρος στην τεράστια έρευνα, αλλά και το ‘The Lancet’ που καμιά σχέση δεν έχει με την Ρωσία, αφήνουν την Ένωση εκτεθειμένη. Μπράβο στην Ουγγαρία!

*Ακαδημαϊκός – Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Επιχειρήσεων

[email protected]