Μετά το ανέκδοτο με το τελεφερίκ έρχεται το ανέκδοτο με το τραίνο!

283

Αυτή η κυβέρνηση δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις εξαγγελίες της. Από ανέκδοτο σε ανέκδοτο το πάνε οι κυβερνώντες. Μετά την εξαγγελία του 2013 για δημιουργία τελεφερίκ –ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της κυβέρνησης Αναστασιάδη- στο Τρόοδος, έρχεται τώρα και το τραίνο!

Ο τέως Υπουργός Παιδείας και νυν Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης εξήγγειλε σιδηροδρομικό δίκτυο για τις ορεινές περιοχές του Τρόοδους. Είπε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει μέρος του παλιού σιδηροδρομικού δικτύου με διαδρομές τρένου. Προφανώς ο κ. Χαμπιαούρης δεν καλοσκέφτηκε πριν να ρίξει το πυροτέχνημα. Δεν σκέφτηκε ότι πριν να ασχοληθεί με φύκια και μεταξωτές κορδέλες, θα πρέπει ως Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων να δει τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων στα ορεινά π.χ. ότι κρυώνουν και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεσταθούν. Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε στον κ. Χαμπιαούρη ότι το 22% των Κυπρίων δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό κόστος της θέρμανσης των κατοικιών τους (4η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ αντίστοιχα) σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ. Με απλά λόγια λοιπόν, σχεδόν ένας στους τέσσερις Κύπριους παγώνουν αυτή την περίοδο λόγω οικονομικού κόστους. Αυτό το ποσοστό αυξάνεται κατά πολύ στις ορεινές περιοχές της Κύπρου που ζουν κυρίως ηλικιωμένοι και άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα.

Άστε λοιπόν τα τελεφερίκ, τα τραίνα και τις υπόλοιπες απραγματοποίητες δεσμεύσεις και δείτε τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο.

ΣΚΙΕΡ