Οι συνταξιούχοι απαιτούν αξιοπρεπή διαβίωση

285

Στους δρόμους  βγήκαν ξανά οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας απαιτώντας επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και για τα οποία επιδεικνύει αδιαφορία και ανάλγητη συμπεριφορά η κυβέρνηση.

Οι διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι, μετά το πετυχημένο Έκτακτο Επαρχιακό τους Συνέδριο διαμαρτυρήθηκαν έντονα κρατώντας πανό και πίκετ στα οποία αναγράφονταν στοχευμένα συνθήματα όπως: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ 12% ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ», «Η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα, δεν αντέχουμε άλλο», «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ», «Σεβασμό στα γηρατειά», «Να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης έναντι των συνταξιούχων», «Μην παίζεται με την αξιοπρέπειά μας», «Η υπομονή έχει τα όριά της», «Να τερματιστούν οι υπερχρεώσεις των τραπεζών,  «σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους», και «ΓΕΣΥ – ζητούμε επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων».

Το Συνέδριο της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στη αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΤΚΑ ΠΕΟ είχε αγωνιστικό παλμό δηλώνοντας την ετοιμότητα της Οργάνωσης και των συνταξιούχων  να διεκδικήσουν  δυναμικά τα δικαιώματα τους. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΥΣΥ πραγματοποιεί αυτή την περίοδο Έκτακτα Συνέδρια σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου καθώς και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Τα Συνέδρια γίνονται με την ευκαιρία της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου με απόφαση του ΟΗΕ και της  Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), της οποίας η ΕΚΥΣΥ είναι μέλος.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ο οποίος μίλησε για την δράση της Οργάνωσης και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι.
Έκθεση για τα Οργανωτικά αποτελέσματα της ΕΚΥΣΥ κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας  Μάρκος Τσιηφτές, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λευκωσίας Ευτύχιος Παπαμιχαήλ .

Σύντομες παρεμβάσεις έγιναν  και από τον εκπρόσωπο της διαδικτυακής ομάδας του  Facebook για «ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ 12% ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» Θεόδωρο Κωνσταντινίδη και πολλά άλλα στελέχη της ΕΚΥΣΥ.

Το Συνέδριο των εργασιών του οποίου προέδρευσε ο βετεράνος συνδικαλιστής Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, διανθίστηκε  με ποίημα του  λαϊκού ποιητή Φώτη Ευαγγέλου Ακανθιώτη, ενώ ενέκρινε απόφαση  η οποία απαιτεί επίλυση των 12 ποιο σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.