Στήριξη των συνταξιούχων 63-65 ετών που εργάζονται ζητά η ΕΚΥΣΥ

310

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου απέστειλε η ΕΚΥΣΥ ζητώντας στήριξη των εργαζομένων που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος τους για σύνταξη (63 μέχρι 65 χρόνων) και  οι οποίοι λόγω της χαμηλής τους σύνταξης συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά με όλες τους τις υποχρεώσεις στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων δεν καλύπτεται από τα προγράμματα στήριξης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η επιστολή της ΕΚΥΣΥ αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε δεκτεί έντονες διαμαρτυρίες  από εργαζόμενους   που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος τους για σύνταξη (63 μέχρι 65 χρόνων) και  οι οποίοι λόγω της χαμηλής τους σύνταξης, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά με όλες τους τις υποχρεώσεις   στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Να σημειώσουμε ότι έχουν υποστεί και μείωση(πέναλτι) 12% .

Τα άτομα αυτά δεν καλύπτονται από τα προγράμματα στήριξης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση (ειδικό επίδομα ασθενείας  και ανεργιακό  επίδομα).

Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται  με την σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους,  ιδιαίτερα στα άτομα με χαμηλές συντάξεις.

Γι’ αυτό παρακαλούμε όπως  βελτιώσετε τα προγράμματα στήριξης  για να καλυφθούν  αναδρομικά και οι εν λόγω   εργαζόμενοι.»