Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι

717

Στους δρόμους της Λευκωσίας και  Λεμεσού, βγήκαν  για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ εκφράζοντας την αγανάκτησή τους από τη συμπεριφορά τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και της σημερινής αφού πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραμένουν άλυτα εξαιτίας της ανάλγητης στάσης τους.

Στη διάρκεια των πετυχημένων Συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν   στη Λεμεσό χθες και στη  Λευκωσία  σήμερα   Τέταρτη  4 Οκτωβρίου 2023 οι συνταξιούχοι απαίτησαν από την κυβέρνηση σεβασμό, ζητώντας να σταματήσει η κοροϊδία που υφίστανται αφού ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο που η ακρίβεια έχει τσακίσει το βιοτικό τους επίπεδο, η κυβέρνηση αντί να παραχωρήσει αντισταθμιστικές παροχές και να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων, έχει καταργήσει την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και την μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Αντί λοιπόν να επαναφέρει αυτά τα μέτρα και να λάβει και επιπρόσθετα, «σέρβιρε» στους συνταξιούχους καφέ και ζάχαρη με μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ.

Τα Συνέδρια συζήτησαν ιδιαίτερα και την απαίτηση της ΠΕΟ, της ΕΚΥΣΥ και της Ομάδας Πρωτοβουλίας για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους  και ζήτησαν  χωρίς άλλη καθυστέρηση την επίλυση του . Επίσης  ζήτησαν την βελτίωση της νομοθεσίας για τη σύνταξη χηρείας των ανδρών και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον τομέα της υγείας, εξαιτίας του κόστους των φαρμάκων που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ.

Οι σύνεδροι ενέκριναν απόφαση η οποία καταπιάνεται με τα βασικότερα προβλήματα που υποβιβάζουν το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων και απαιτούν από την κυβέρνηση άμεση επίλυσή τους.

Στα Συνέδρια έγινε πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα των συνταξιούχων και τις δράσεις της ΕΚΥΣΥ από τον Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστα Σκαρπάρη.