Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στηρίζει όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη

294

Την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Απριλίου, δίνονται σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τα πακέτα αλληλεγγύης από το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευκωσίας-Κερύνειας με σκοπό να γιορτάσουν το Πάσχα με αξιοπρέπεια και χωρίς στερήσεις στο γιορτινό τραπέζι.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 8 Απριλίου το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκίνησε την εκστρατεία συλλογής τροφίμων και άλλων ειδών στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία. Τα πακέτα αλληλεγγύης θα δοθούν και αυτή τη φορά, κατόπιν αιτήσεως στη βάση των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων που διέπουν τη λειτουργία του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε δηλώσεις της στο Ε.Β. η Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία στο Δίκτυο ανέφερε ότι φέτος το Πάσχα θα δοθούν για την Επαρχία Λευκωσίας πέραν των 300 πακέτων για οικογένειες που εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Επίσης είπε ότι η στήριξη άπορων οικογενειών ξεκίνησε με την κρίση του 2013 και δυστυχώς μέχρι σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η ανάγκη αφού τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί δεν ήταν αρκετά. «Εμείς προσπαθούμε στα πλαίσια της κοινωνικής μας αλληλεγγύη να βοηθούμε έμπρακτα όμως, ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε και απαιτούμε από την πολιτεία να λάβει τέτοια κοινωνικά μέτρα  έτσι ώστε  κανένα άτομο  να βιώνει την φτώχεια και να βρίσκεται στην ανάγκη ενός πακέτου. Σίγουρα οι ανάγκες αυτών των οικογενειών είναι πολύ περισσότερες και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ευκαιριακά ή/και μέσα από τον εθελοντισμό και την φιλανθρωπία. Χρειάζεται ένα κράτος πρόνοιας που μέσα από τις πολιτικές τους να εξαλείφει τα φαινόμενα φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού και τις ανισότητες», είπε.