Φοιτητικά διαμερίσματα ΠΕΟ Λεμεσού: Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα

825

Η ΠΕΟ Λεμεσού εγκαινίασε τα φοιτητικά διαμερίσματα που ανήγειρε στην οδό Λουκή Ακρίτα, δίπλα από το Οίκημά της την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου. Τα διαμερίσματα έχουν ήδη δοθεί σε φοιτητές, στην βάση κριτηρίων που είχαν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΠΕΟ Λεμεσού.

Τα εγκαίνια των διαμερισμάτων τέλεσε η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παράγοντες της πόλης καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, Οργανώσεων, Φοιτητικών Ενώσεων και άλλων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και φορέων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού Δημήτρης Χριστοδούλου και ακολούθησε δεξίωση.

Ο Δ. Χριστοδούλου χαρακτήρισε την ανέγερση των φοιτητικών διαμερισμάτων ως ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα: «Ο στόχος αυτός υλοποιήθηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με πολλή θέληση, μεράκι, προγραμματισμό και έλεγχο. Ένας στόχος που τέθηκε από τα ίδια τα γεγονότα και τις ίδιες τις συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στην πόλη μας: Τα πολύ ψηλά ενοίκια που ανάγκαζαν τα φτωχότερα παιδιά να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους ή να μην μπορούν καν να τις ξεκινήσουν στην Λεμεσό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ύψος των ενοικίων στην Λεμεσό που είναι εξαιρετικά πιο πάνω από ότι σε άλλες πόλεις και χαρακτήρισε ως φιλότιμη την προσπάθεια που γίνεται από το ΤΕΠΑΚ, άλλα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και από άλλους φορείς όπως τον Δήμο για απάμβλυνση του προβλήματος. «Δυστυχώς όμως εφόσον η ίδια η πολιτεία δεν παρεμβαίνει για να βάλει φρένο ή να συμβάλει με τρόπο ουσιαστικό στην αντιμετώπιση του, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Εμείς δεν είμαστε παρά μόνο μια μικρή ψηφίδα στο όλο μωσαϊκό. Η ΠΕΟ είναι το Συνδικαλιστικό Κίνημα των εργαζομένων και το κύριο της έργο είναι η προστασία των συμφερόντων τους και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην βάση συμφωνημένων μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις, όρων και συμφωνιών. Ένας ρόλος που στις μέρες μας και τα τελευταία χρόνια ειδικά έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολος», είπε τονίζοντας πως ο συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου από την μια και η συστηματική υπόσκαψη και απαξίωση της οργανωμένης διεκδίκησης και πάλης από την ίδια την κυβέρνηση από την άλλη, την κάνει ακόμα πιο δύσκολη.

Ο Δ. Χριστοδούλου ξεκαθάρισε όμως πως ποτέ η ΠΕΟ δεν ασχολείτο μόνο με τα εργασιακά, τις συμβάσεις, τις κινητοποιήσεις. Πάντα είχε στο επίκεντρο της δράσης της οτιδήποτε είχε σχέση με την ζωή των εργαζομένων και του λαού γενικά. «Είχαμε την τύχη να κληρονομήσουμε από τους πρωτεργάτες του Συνδικαλιστικού κινήματος της Λεμεσού υποδομές τις οποίες αξιοποιήσαμε και αναπτύξαμε και μπορούμε σήμερα να δημιουργούμε, να στηρίζουμε το κίνημα αλλά και τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους», είπε αναφέροντας πως 28 φοιτητές έχουν στεγαστεί στα διαμερίσματα της ΠΕΟ Λεμεσού με ενοίκιο το οποίο είναι στο 50% αυτού της αγοράς της πόλης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λεμεσού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα το όραμα για την ανέγερση των φοιτητικών διαμερισμάτων που αποκαλούν ως «το καμάρι της ΠΕΟ Λεμεσού».