Προληπτικά μέτρα στις επιβατικές συγκοινωνίες ζητούν οι Συντεχνίες

306

Τη λήψη προληπτικών μέτρων για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού στις επιβατικές συγκοινωνίες, ζητούν με επιστολή τους προς τους Υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών και τις εταιρίες λεωφορείων οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ.                             

«Το φλέγων θέμα της επικαιρότητας σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο μας επιβάλει να ασχοληθούμε  άμεσα με αυτό και στις Δημόσιες Συγκοινωνίες.  Τα λεωφορεία και άλλοι χώροι των εταιρειών επιβατικών μεταφορών με χιλιάδες επιβάτες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και εργαζόμενους σχεδόν όλο το 24ωρο καθημερινά, έχουν υψηλή επικινδυνότητα για τη διάδοση του κορονοϊού», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Εκφράζοντας τις ανησυχίες τόσο των εργαζομένων στις επιβατικές μεταφορές, όσο και της κοινωνίας γενικότερα αναμένουμε τη λήψη προληπτικών μέτρων υγείας για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη αυτής της ασθένειας.

Οι εργαζόμενοι στις επιβατικές μεταφορές είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση συμβάντων και διαχείρισης κρίσεων. Γνωρίζουν την ψυχολογία του πλήθους και θα ήταν οι τελευταίοι που θα συνέβαλαν στην δημιουργία πανικού.  Είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην υλοποίηση των μέτρων που θα αποφασιστούν από τους αρμόδιους», καταλήγουν οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ.