ΠΕΟ: Θλίψη για το θάνατο του αγωνιστή Mehmet Seyis

96

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του αγωνιστή, του συνδικαλιστή, του ανθρώπου, του σύντροφο μας Mehmet Seyis, ο οποίος έχασε σήμερα την μάχη για την ζωή.

Για τη ΠΕΟ, ο Mehmet Seyis είναι ένας από τους ηγέτες του σύγχρονου κυπριακού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με τον οποίο έχουμε πορευτεί κάτω από τα ίδια λάβαρα εμπνεόμενοι από τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά.

Ο Mehmet αναδείχθηκε ως ηγέτης στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από μια δύσκολη και ανηφορική πορεία.

Ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς για όλους ξεκίνησε για τον Mehmet ως τοπικός εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Όμιλο Σαναη. Μετά την απόλυση του λόγο της δράσης του, συνεχίζει την βιοπάλη σαν οδηγός φορτηγού. Οργανώνει τους συναδέλφους του και με την δράση του κερδίζει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση τους. Αναδεικνύεται σε ηγέτη τους.

Αργότερα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της DEV-is και εντάχθηκε στον επαγγελματικό μηχανισμό.

Αναδεικνύεται Γενικός Γραμματέας και αργότερα Πρόεδρος της Συντεχνίας Ντεβριμτζι Γκενέλ-Ις. Από ηγέτης της Συντεχνίας αναδεικνύεται σε ηγέτη της Ομοσπονδίας, πρώτα ως Γενικός Γραμματέας και αργότερα ως Πρόεδρος της DEV-IS.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Dev-is η συνεργασία και η κοινή δράση με την ΠΕΟ ενισχύθηκε περαιτέρω, βάθυνε και δυνάμωσε ακόμα περισσότερο.

Δυστυχώς η υγεία του Mehmet τον υποχρέωσε να αφυπηρετήσει πρόωρα από το πόστο του. Η σφραγίδα του όμως στην ανάπτυξη και την ενίσχυση του ρόλου και του εκτοπίσματος της Dev-is είναι σημαντική.

Ιδιαίτερα όμως έντονη θα παραμείνει αυτή η σφραγίδα, πάνω στην ιστορία της ανάπτυξης και της ενίσχυσης των συναδελφικών και συντροφικών σχέσεων της ΠΕΟ με την Dev-is αλλά και ευρύτερα στους αγώνες για την επαναπροσέγγιση και την κοινή δράση της κυπριακής εργατικής τάξης και του προοδευτικού λαϊκού κινήματος ευρύτερα.

Το κοινό μας όραμα, η κοινή μας αντίληψη ότι η εργατική τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας και είναι η μόνη που μπορεί, φύση και θέση, να στηρίξει την επανένωση και να δώσει προοδευτικό, κοινωνικό και ταξικό περιεχόμενο στο όραμα για μια επανενωμένη κοινή πατρίδα θα συνεχίσει να καθοδηγά τη δράση μας.

Η ΠΕΟ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Mehmet Seyis και στην αδελφή μας συνδικαλιστική οργάνωση DEV-IS.

Αντιπροσωπεία του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ με επικεφαλής την Γ.Γ Σωτηρούλλα Χαραλάμπους θα παρευρεθεί και θα απευθύνει επικήδειο λόγο στην κηδεία του Mehmet Seyis αύριο Σάββατο στις 9.30 πμ στα γραφεία της DEV-IS και αργότερα στις 1.00 μμ στην ταφή, η οποία θα γίνει στην Αμμόχωστο.